Új igazgatótanácsi tag a Gebrüder Weissnél

iho   ·   2020.01.16. 07:50
weiss_testverek0

A gazdaságtudományok doktora címet viselő Lothar Thoma 2020 elejétől a Gebrüder Weiss nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat légi és tengeri szállítmányozásért felelős vezetője, továbbá Wolfram Senger-Weiss (elnök), Peter Kloiber és Jürgen Bauer mellett a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának tagja – értesült az iholog.hu. A Gebrüder Weiss felügyelőbizottsága 2019 decemberében hozta meg a döntést.

Már korábban tudható volt, hogy Heinz Senger-Weiss az év végével befejezi a Gebrüder Weiss igazgatótanácsán belül folytatott operatív tevékenységét. Lothar Thoma 2019 szeptemberében kezdte meg a munkát a Gebrüder Weiss légi és tengeri szállítmányozási részlegén, és azóta fokozatosan számos feladatot vett át a részlegen belül. A baden-württembergi születésű szakember több, mint húsz éve dolgozik a logisztikai ágazatban, és jelenlegi megbízatása előtt egy nemzetközi logisztikai konszern vezérigazgatói posztját töltötte be.

A Gebrüder Weiss hozzávetőlegesen 7100 munkatársával, 150 saját tulajdonú telephelyével és 1,67 milliárd eurós árbevételével (előzetes adat) Európa vezető szállítmányozási és logisztikai vállalatai közé tartozik. A lauterachi (Ausztriában) székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG égisze alatt a vállalkozás a fő üzletágai: közúti szállítmányozás, légi és tengeri szállítás, valamint a logisztika mellett egy sor nagymértékben specializált ágazati megoldás és leányvállalat. Ezek közé tartozik többek között az x|vise (logisztikai tanácsadó cég), a tectraxx (csúcstechnológiás vállalatok specialistája), az inet-logistics (TMS szállítmányozási ügyviteli szoftvermegoldások), a dicall (kommunikációs megoldások, piackutatás, képzés), a Rail Cargo (vasúti fuvarozás) és a Gebrüder Weiss csomagszolgálat (GWP). A konszern ennek a kombinációnak köszönhetően gyorsan és rugalmasan tud reagálni az ügyfelek igényeire. A családi vállalkozás, amelynek a története több, mint ötszáz év fuvarozásra tekint vissza, számos ökológiai, gazdasági és társadalmi intézkedésével napjainkban is a fenntartható gazdálkodás éllovasának számít.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek