Új jegyautomaták a Startnál

MTI   ·   2013.08.06. 13:30
IMG_6351__130718_Kobanya_also__jegyautomata__k400

Ungvári Csaba vezérigazgató a keddi sajtótájékoztatón elmondta: a jegykiadó automaták telepítése része a vasúttársaság szolgáltatásfejlesztésének, az automaták révén bővülnek, egyszerűsödnek az utasok menetjegy- és bérletváltási lehetőségei, csökkenhet a bliccelés, és költséghatékonyabbá válik a vasúttársaság számára az értékesítés.

A negyvenhét jegykiadó automata telepítésére szóló megbízatást  közbeszerzésen nyerte el a legkedvezőbb feltételeket ajánló Aquis Kft. Kérdésre válaszolva a vezérigazgató közölte: az Aquis darabonként 7,4 millió forintért szállítja a jegykiadó automatákat, a szoftvert a MÁV házon belül fejlesztette ki mintegy 100 millió forint költségért, ezt használni lehet majd a később telepítendő automatákhoz is. A MÁV-Start-nak a negyvenhét automata megvásárlása mellett további hatvankét darabra opciója van, amelynek lehívásáról a tapasztalatok alapján döntenek majd - mondta a vezérigazgató.

Kőbánya alsón már működik a két automata<br>(kép: Vörös Attila)

A most telepített új automaták a belföldi vasúti jegyek, bérletek vásárlására, és az interneten vett jegy nyomtatására alkalmasak. A jegyeket a nap 24 órájában készpénzzel és bankkártyával ki lehet fizetni. Az automaták az utasok tájékoztatására is szolgálnak a vonatinfó rendszerből nyert valós idejű induló és érkező vonatok listájával, útvonaltervezéssel és a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírásával. A MÁV-Start közlése szerint a negyvenhét jegykiadó automatából negyvenet a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal összes állomására és megállóhelyére, nyolcat pedig a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonal hat állomására, megállóhelyére telepítettek. A jegyautomatákat ezeken az állomásokon használhatjuk: Budapest-Nyugati, Zugló, Kőbánya alsó, Kőbánya-Kispest, Szemeretelep, Ferihegy, Vecsés, Vecsés-Kertekalja, Üllő, Hosszúberek-Péteri, Monor, Monorierdő, Pilis, Albertirsa, Ceglédbercel, Ceglédbercel-Cserő, Budai út, Cegléd, Abony, Szolnok, valamint Rákoshegy, Rákoskert, Ecser, Pusztaszentistván, Tápiószentmárton és Zagyvarékas.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Ne az állomáson pünkösdöljön! Tervezze meg előre utazását, váltsa meg időben menetjegyet a hosszú hétvégére

MÁV/iho   ·   2024.05.15. 15:45

Pünkösd ünnepén várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről. Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.