Új kínai összeköttetést kapott a Budapest Airport

iho.hu   ·   2024.08.14. 15:00
SF Airlines

A magyar fővárosba tartó nemzetközi repülőjárat az első olyan cargo útvonal Európába, amit az SF Airlines Hszincsiang tartományból indít.

Az új útvonalat az ötven tonna körüli kapacitású, szélestörzsű, B767-300 típusú repülőgép szolgálja majd ki, a tervek szerint hetente legfeljebb két járattal. A kapcsolat elsősorban a határon átnyúló e-kereskedelmi expressz üzletágra épül. A különleges termékek Hszincsiangból történő importjának útvonalának megnyitása várhatóan új lendületet ad a kínai–európai kereskedelemnek. Ezen túlmenően a cél a Selyemút gazdasági övezet magterületének fejlődésének elősegítése, valamint a határon átnyúló kereskedelem, valamint a külkereskedelmi és kereskedelmi logisztikai hálózat fejlesztésének elősegítése – áll az SF Airlines közleményében.

Idén júliusban a Shunfeng Group és a Xinjiang Commerce, Trade and Logistics Group megvalósította az első együttműködést a légiközlekedés területén a Hszincsiang tartománybeli Ürümcsi és a georgiai Tbiliszi nemzetközi útvonal elindításával. Az Ürümcsi–Budapest útvonal egy újabb közös lépés az erőforrások összekapcsolására és a nemzetközi légi árufuvarozási piac fejlődésének új lehetőségeinek feltárására.

Az SF Airlines-t 2009-ben alapították. Az első kínai privát cargo légitársaság székhelye a Kuantung tartománybeli Szencsenben található. A vállalat az expressz légi szállítási szolgáltatásokra, és a személyre szabott légiközlekedési logisztikai megoldásokra összpontosít. Flottájában 87 B747, B767, B757 és B737 típusú freighters található.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Rekord első félévet zárt a Budapest Airport

iho/vasút   ·   2024.08.04. 12:00

A mindenkori júniusi csúcsot megdöntve az év hatodik hónapjában több mint másfél millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ezzel az első félév teljes forgalma elérte a 7 millió 900 ezret, mintegy hét százalékkal túlszárnyalva a járvány előtti rekordév, 2019 első félévét.