Új lifteket épít a MÁV a tatabányai vasútállomáson

iho/vasút   ·   2024.02.25. 09:05
00_tatabanyai_liftepites

Az akadálymentesítést célzó projektjének keretében három új felvonó épül, amiket várhatóan év végétől használhatnak az utasok. Az előkészítő munkálatokat február 26-án, hétfőn megkezdik, ennek következtében a Jedlik Ányos utcában átmeneti korlátozásokra kell számítani a közlekedőknek. A felüljáró és a peronok mindvégig használhatók lesznek, de kisebb időszakos kényelmetlenségek előfordulnak a következő hónapokban.

A vasúttársaság beruházásának köszönhetően várhatóan év végétől már Tatabánya vasútállomáson is lépcsőzés nélkül el lehet jutni a peronokhoz. A hétfőn induló kivitelezés keretében három új lift épül a gyalogos felüljáróhoz kapcsolódva, kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését teszi lehetővé. A tervezetten év végéig megépülő felvonók vandálbiztosak lesznek, a falak és az ajtó is részben üvegezett kivitelben készülnek, kerékpár vagy babakocsi is elfér majd bennük. A beruházás a MÁV saját forrásából, mintegy egymilliárd forintból valósul meg.

Február 26-án a szükséges felvonulási terület lehatárolásával kezdik meg a liftek építési munkálatait, ezért hétfő reggel 8 órától lezárják a tatabányai vasútállomás melletti parkolót. A lezárás csak a Konzum épülete mögötti, a Jedlik Ányos út vágányok felőli oldalán található, tizennyolc férőhelyes, gyeprácsos parkolóterületet érinti. Másnap félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani a Jedlik Ányos úton, de alapvetően a munkálatok ideje alatt is lehet majd közlekedni az utcában.

A kivitelezés időszaka alatt peronrészek is le lesznek zárva az utasforgalom elől a felüljáró lépcsőjétől Budapest irányába. Ehhez alkalmazkodva a vonatok megállási helyét kis mértékben módosítjuk február 26-án 22 órától. A gyalogos felüljárón szintén részleges korlátozásokra kell számítani a liftek építése és a felüljárón végzendő kisebb felújítási munkálatok miatt. Erről a vasúttársaság folyamatos tájékoztatást nyújt.

A kivitelezés okozta kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kér a MÁV.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek