Új logisztikai központ Veszprémben

MTI/iho   ·   2017.10.17. 12:00

A megnyitóünnepségen az élelmiszer-üzletlánc ügyvezetője, Jens-Thilo Krieger közölte, hogy a zöldmezős beruházásként kilencmilliárd forintból létrejött 26 ezer 500 négyzetméteres, tizenötezer raklap kapacitású komplexum százötven munkahelyet hoz létre. Az Alsónémediben és Karcagon működő logisztikai központok mellett a veszprémi tovább növeli a cég csarnokkapacitását és rugalmasságát, így vevőit és üzleteit gyorsabban képes ellátni. Silke Janz ügyvezető közölte, hogy a veszprémi központ ötvenkilenc boltot lát majd el áruval, mely a cég teljes logisztikai kapacitásának huszonnyolc százaléka. Kiemelten kezelik a veszprémi központban is a dolgozók képzését, továbbképzését. Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy az ország sikeréhez elengedhetetlen a települések sikere, ez pedig jól működő vállalkozások nélkül nem lehetséges.

A Penny Market Kft. a német REWE csoport tagja, Magyarországon 1996 óta van jelen, országszerte kétszáznyolc üzlettel, a munkatársak száma meghaladja a háromezer főt. A nyilvános cégadatok szerint a társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 2016-ban meghaladta a százkilencvenmilliárd forintot az előző évi 178 milliárd forintos forgalom után. Az adózás utáni eredmény tavaly 488 millió forint volt, míg egy évvel korábban kétmilliárd forintot tett ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek