Új telephelyet hozott létre Jászberényben a Káta CNC Kft.

MTI/iho   ·   2017.05.03. 12:47

A Pest megyei Szentmártonkátán működő, idén alapításának huszadik évfordulóját ünneplő vállalkozás kapacitásbővítése a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatásával valósult meg. Az összesen egymilliárd huszonnyolcmillió forint értékű beruházás eredményeként modern eszköz- és gépparkkal, fejlett infrastruktúrával rendelkező telephelyet hoztak létre Jászberényben, mely lehetőséget teremt a vállalat bel- és külföldi terjeszkedésére, a magasabb piaci igények kielégítésére, továbbá a foglalkoztatotti létszám jelentős bővítésére - közölte Csányi János ügyvezető az MTI-vel. Tájékoztatása szerint az új jászberényi telephelyen CNC megmunkáló központokat, automata esztergagépet, stancoló célgépeket, stancszerszámokat, speciális daraboló gépeket, koordináta mérőgépet, és logisztikai eszközöket helyeztek üzembe, melyek a közvetlen munkahelyteremtés mellett a munkahelyek megőrzését is segítik. A projekt eredményeként a cég éves átlagos statisztikai létszáma egyötödével, százhúsz főre nőtt. A Káta CNC Kft. termékeinek kilencvenöt százalékát exportpiacokon, öt százalékát Magyarországon értékesíti. Éves árbevétele tavaly - kalkulált, még nem végleges adatok alapján - meghaladta a 9,5 milliárd, míg üzemi eredménye a háromszázhatvanegymillió forintot. Idén a tervek szerint előbbi mutató megközelíti a 11,5 milliárd, míg utóbbi meghaladja majd a félmilliárd forintot. A társaság 2016-os árbevételének közel egynegyedét németországi, huszonkét százalékát norvég, tizenhat százalékát cseh, tizenkét százalékát lengyel, míg egytizedét spanyol értékesítésből realizálta. Ezen kívül szállított árut több más uniós országba, valamint Brazíliába, Kínába és Mexikóba is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.