Újabb csuklósok a Volánbusznál

Bohus Dávid   ·   2018.03.21. 21:15
vb_volvo7700a_kicsi

A Budapest környéki autóbuszjáratokon közlekedő idősebb 280-as és 435-ös Ikarus csuklósokat válthatják le a forgalomba álló Volvo 7700A típusú korszerűbb, alacsonypadlós járművek. A típus nem ismeretlen a Volánbusz Zrt. számára, ugyanis már az ötödik ütemben érkezik a faceliftes kivitelű korszerű autóbuszból. Az első beszerzések tizenegy éve történtek, akkor két ütemben harminckét (FLX, KPK, KXH, KYP rendszámsorozatok), majd következő évben tizenhét (LLF sorozat) érkezett az akkor vadonatúj Volvókból, amelyek a váci és pilisi térségben – illetve pár éve már az érdi vonalakon is – közlekednek.

Az Árpád híd, Újpest Városkapu, Kőbánya-Kispest, Etele tér után már a Népligetben és Csepelen is lehet találkozni a Volvo 7700A típusú csuklósokkal (a szerző felvételei)

Nyolc évvel az utolsó beszerzést követően további öt használt, 2007-es évjáratú csuklós került a monori üzemegység állományába (NWX sorozat). Idén márciusban a Volvók állománya további tizenkét busszal bővül, a PSD-113 és 124 közötti rendszámmezőbe vizsgáztatott 2007-es és 2008-as évjáratú autóbuszok között viszont találhatók négyajtós kivitelűek is, amelyek eddig ismeretlenek voltak a fővárosi szolgáltató flottájában.

Az első beszerzések több mint tíz éve voltak, a vadonatúj beszerzésű járművek akkor a Volánbusz fekete lökhárítós arculatát kapták meg, amelyekből az érdi vonalakra is csoportosítottak át az elmúlt években

A németországi üzemeltetőtől érkezett alacsonypadlósok ezúttal a monori és szigethalmi telephelyek által kiszolgált viszonylatokon fognak közlekedni, a valamennyi jármű forgalomba állását követően a Volvo 7700A típusból már 66 lesz állományban.

A 2016-ban beszerzett ötös egyik járműve érkezik állandó viszonylatának végállomására, Kőbánya-Kispestre

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek