Újabb hajtóműtűz egy A380-ason

iho/repülés   ·   2012.11.12. 09:37

Röviddel a felszállás után kigyulladt az Emirates légitársaság egyik Airbus A380-asának a hajtóműve, adja hírül az origo.hu. A Dubajba tartó járat sikeres kényszerleszállást hajtott végre Sydneyben.

Húsz perce tartózkodott a levegőben az Emirates légitársaság Airbus A380-as repülőgépe, amikor tűz keletkezett az egyik Engine Alliance GP7200 hajtóművében – írja a Reuters. A Dubajba tartó járat kénytelen volt visszatérni a sydneyi repülőtérre vasárnap éjszaka. A repülőgépen 380 utas tartózkodott. A cég hétfőn közölte, hogy az utasokat más járatokkal szállították el. Az Emirates szerint az utasok nem voltak veszélyben.

„Villanást láttam, először azt hittem, villámlik. De utána láttuk, hogy lángok csapnak fel a hajtóműből” – mondta az egyik utas az ausztrál Daily Telegraphnak. Más utasok arról számoltak be, hogy a villanás előtt vibrálást éreztek.

Éppen egy éve történt, hogy leállt a Qantas légitársaság Szingapúrból Londonba tartó Airbus A380-as repülőgépének egyik Rolls-Royce gyártmányú hajtóműve, ezért a gép kényszerleszállást hajtott végre Dubajban. Két éve pedig a Qantas ugyanilyen gépének robbant fel az egyik motorja Szingapúrban.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.