Újabb Kravtex autóbuszt tesztel a Volánbusz

iho/közút   ·   2012.05.14. 12:25

A típust az LH12-esek utódjának szánja a győri cég, a busz része egy három éve kezdett járműpaletta-megújítási folyamatnak. A 2009 októberében bemutatott új városi család, a Citadell után tavaly decemberben mutatták be az új elővárosi típust, az Econellt. A nemrég bemutatott Inovell után már csak egy távolságibusz-típus hiányzik a teljes típusváltáshoz.

A Credo Inovell 12 május 16-tól 22-ig közlekedik majd Budapest és Zalaegerszeg között.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.