Újraindul a fogaskerekű, és nem akármilyen szolgáltatással bővül

iho/vasút   ·   2022.04.27. 15:20
00_telefogas

Április 30-ától ismét közlekedik a fogaskerekű, ezzel egyidőben a Budapesti Közlekedési Központ ezen a vonalon is bevezeti az igényvezérelt szolgáltatást. A járat menetrendje és üzemideje nem változik, de hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet előzetesen megrendeltek. Az új szolgáltatásnak köszönhetően az alacsony forgalmú időszakokban csökken a környék zajterhelése.

Befejeződik a pályakarbantartás a 60-as számmal közlekedő fogaskerekű vonalán, így április 30-án, szombaton hajnalban újraindulhat a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő járat. Ezzel egyidőben a BKK elindítja a Telefogas rendszert:

  • hétköznap reggelente 5:30-ig,
  • hétvégén és ünnepnap 7:30-ig,
  • valamint mindennap késő este, 22 óra után

csak akkor indulnak el a szerelvények, ha azt a BKK ügyfelei igénylik.

Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik, ameddig az igénylő utazni szeretne, majd onnan a szerelvények visszatérnek a Városmajor végállomásra. A Telefogas rendszer bevezetésével a járat nem közlekedik fölöslegesen az alacsony forgalmú időszakokban, így éjszaka kisebb lesz a zajterhelés a környéken.

Az igénybejelentést az ügyfelek az alábbi módon tudják megtenni:

  • online a telefogas.bkk.hu oldalon regisztrációt és néhány kattintást követően,
  • a BKK ügyfélszolgálat telefonszámán (+36 1 3 255 255), akár a következő napokra is,
  • a városmajori végállomáson személyesen a diszpécsernél.

Az utazási szándékot a menetrendi indulás előtt legkésőbb harminc perccel kell bejelenteni telefonon vagy a weboldalon. A városmajori végállomáson a diszpécsernél is jelezhető az utazási szándék. Ebben az esetben nem szükséges harminc perccel korábban, de fontos, hogy mindig a menetrendi indulási időpont előtt kell jelezni. A már közlekedő vonatnál a járművezetőt is lehet értesíteni a további utazási szándékról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek