Változik a reptéri buszok menetrendje

MTI   ·   2012.05.29. 17:42

A BKK keddi tájékoztatása szerint szerdától sem a 200E, sem a 900-as éjszakai járat nem érinti az 1-es terminált. Utóbbi busz menetrendjével kapcsolatban jelezték, hogy a Nyugati pályaudvarról reggel 4 órakor Szeged felé induló vonathoz is biztosítanak átszállási lehetőséget Ferihegy vasútállomásnál a 2-es terminál felé.

Emlékeztettek, hogy a MÁV-Start és a BKK együttműködése nyomán kedvezményes repülőtéri autóbuszjegy előzetes váltására van lehetőségük azoknak, akik vonattal Ferihegy vasúti megállóhelyig utaznak. A 260 forintos, a Ferihegy megálló és a 2-es terminál között a 200E és az éjszakai 900-as buszjáratokon érvényes kiegészítő buszjegy megváltására a vonatjegy vásárlásakor, a jegykiadógéppel felszerelt vasúti pénztárakban van lehetőség.

A Budapest Airport kedd este azért zárja be előreláthatólag öt évre az 1-es terminált, hogy csökkentse költségeit. A Malév csődje után megváltozott a légitársaságok aránya, a fapados járatok adják a járatok felét.

Az utolsó induló járat a Germanwings stuttgarti gépe lesz, amely a menetrend szerint este fél tízkor száll fel. Szerdától már az összes fapados társaság, így az EasyJet, a Germanwings, a Jet2.com, a Norwegian és a Wizz Air is a 2B terminálról indítja járatait. A beszállás minden esetben a 2B-n lesz, a schengeni országokból a 2A, a nem schengeniekből a 2B terminálra érkeznek az utasok.

Kapcsolódó hírek