Vasutasnap: 230 tisztet avattak

iho/vasút   ·   2022.07.08. 18:35
12168_T20V7330_220708

Hetvenkettedik alkalommal tartották meg a vasutas társadalom legnagyobb közös ünnepét, a Vasutasnapot. Ez a vasutasok körében a legjelentősebb események egyike, fontos szimbóluma a társaság iránti elkötelezettségnek és hűségnek. A Vasutasnap egyik kiemelt programja a Tisztavatás és a miniszteri elismerések átadása: idén 230 tisztet avattak, és huszonhárman kaptak miniszteri elismerést.

A Baross Gábor Oktatási Központban idén a 230 avatandó tiszt 13 különböző vasúti témájú tanfolyamokon végezte tanulmányait: többek között Felsőfokú pályaépítési és fenntartási, Felsőfokú forgalmi levelező-, Felsőfokú erősáramú mesteri vagy Felsőfokú távközlési mesteri tanfolyamon. Idén először Városi közlekedési szolgáltatók forgalmi tisztképző tanfolyamon is szereztek képesítést hallgatók.

Palkovics László, technológiai és ipari miniszter, Vitézy Dávid, közlekedésért felelős államtitkár, és Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte a miniszteri szintű kitüntetésben részesülő kollégákat:

  • egy Baross Gábor-díjat,
  • tíz Közlekedésért Érdemérmet és
  • tizenkét Miniszteri Elismerő Oklevelet

adtak át az eseményen.

Kattintson képeinkre, nézze meg Vörös Attila galériáját!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek