Veterán mozdonyokkal a menhelyi kutyákért

iho   ·   2020.02.29. 18:00
kep

Nemes ügy előtt nyitotta meg kapuit a Magyar Vasúttörténeti Park: gazdára váró kutyák fotózkodhattak az öreg mozdonyok között. Az eseményt a magánemberekből álló RoadwalkerS csoport szervezte, akik 2019-ben fogtak össze, és indították útjukra az Öreg autó, öreg kutya fotósorozatot a menhelyeken bennragadt gazdikereső ebek érdekében. Több szervezettel együttműködve idős, hátrányos helyzetű kutyákat fotóztak veterán autókkal, rávilágítva a párhuzamokra: egy idős jármű is nehézkesebb és több törődést igényel, mint egy új, mégis nagyon lehet szeretni őket!

A téli időszakban, kihasználva, hogy ilyenkor kevesen hozzák elő veterán autójukat, a figyelem a vasparipák felé terelődött. A vasúttörténeti park vezetősége az ügy mellé állt, és kivételesen beengedte a gazdikereső négylábúakat a veterán mozdonyok közé. Egy csodás napsütéses szombat délelőtt az Eszkuláp Egyesület nyolc védencét, gazdára váró kutyáját fotózták, akiket mind a Valentin Projekt keretében mentettek ebrendészeti telepekről.

Öreg kutya – öreg mozdony. A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: RoadwalkerS)

A Valentin Projekt 2019 februárjában arra tett vállalást, hogy a célra felajánlott magánadományokból százezer forintonként egy kutyát kihoznak egy gyepmesteri telepről, és oltva, chipezve, ivartalanítva, rendbe téve gazdához közvetítik. A nem mindennapi összefogás következtében háromszáztíz kutyára gyűlt össze keret. Mivel a mentést teljes körültekintéssel végzik, a projekt egy év alatt még nem zárult le. Jelenleg még mintegy száz kutya vár gazdira. Közülük nyolcan vendégeskedhettek és álltak modellt a Vasúttörténeti Parkban.

Az alkotók a fotósorozatukkal nemcsak a kutyusokat, de a magyar és európai ipar egykori remekeit is szeretnék bemutatni a közönségnek. Küldetésük felhívni a figyelmet értékeink megőrzésére, az idős és kiszolgáltatott lények és dolgok tiszteletére. Ha hozzájuk lassulunk, nagyon sok szeretetet kaphatunk, és adhatunk is cserébe!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek