Vezetőváltás a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt.-nél és a Rail Cargo Operator - Hungaria Kft.-nél

iho/vasút   ·   2021.01.14. 12:00
00_rcg_uj_vezetok

A Rail Cargo Austria (RCA) Felügyelőbizottsága új vezetőket nevezett ki a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt. és a Rail Cargo Operator - Hungaria Kft. vállalatok élére.

Magyarország legnagyobb intermodális konténerterminálja, a Rail Cargo Terminal - BILK új vezérigazgatója Czöndör Attila (nyitóképünkön balról). A 45 éves jogi szakokleveles közgazdász Lippai Viktort váltja, aki négy évig töltötte be ezt a pozíciót.

Czöndör Attila tizennégy éve dolgozik különböző pénzügyi vezetői beosztásokban a vállalatcsoportnál. Vasúti karrierjét a MÁV Cargo Zrt.-nél, a befektetői kapcsolatokért felelős vezetőként kezdte. A társaság 2008-ban lezárt privatizációját követően először portfóliókezelési, később üzletfejlesztési vezetőként folytatta tevékenységét a Rail Cargo Hungariánál.

Ezen időszak alatt hosszabb ideig ellátta a BILK Kombiterminál Zrt. Felügyelőbizottságának elnöki feladatait is. A németül anyanyelvi szinten és angolul kiválóan beszélő szakember 2019-ig a Rail Cargo Logistics - Hungaria pénzügyi és kontrolling vezetője volt, majd 2020 végéig Bécsben az RCA Igazgatóságának munkáját támogatta.

Lippai Viktor a Rail Cargo Operator - Hungaria ügyvezetésének új tagja. A Rail Cargo Hungaria korábbi Business Unit MACE vezetője abban az időszakban vette át a Rail Cargo Terminal - BILK irányítását, amelyben ugrásszerűen emelkedett a Magyarországra irányuló kínai konténerforgalom. A sikeres akvizíció eredményeként bővült a terminál kapacitása, a vezetésével végrehajtott fejlesztések révén pedig korszerűsödött gépparkja, valamint az alkalmazott technológia. Az általa irányított digitalizációs programoknak köszönhetően jelentősen javult az ügyfélkiszolgálás színvonala.

Lippai Viktor az RCO - HU ügyvezető igazgatójaként továbbra is fontos szerepet vállal a konténerforgalom kiemelkedő minőségű biztosításában a partnereknek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek