Viharjelzés a zsebben

Andrassew Dávid Igor   ·   2012.07.19. 13:30
taviharkicsi

Az interneten elérhető viharjelzés nem újdonság, eddig is lehetőség volt arra, hogy előre felkészüljünk akár a strandolás, akár a hajózás előtt a legrosszabbra. A Magyarország hajózható tavainak viharveszélyeiről tájékoztató honlap most beköltözött a zsebekbe. Egy ingyenesen letölthető program segítségével személyre szabhatjuk a kívánt információt, amelyeket ezáltal folyamatosan nyomon követhetünk a fejlesztők jóvoltából.

A vízen és víz mellett dolgozók, sportolók, pihenők és a környéken élők gyorsabb és hatékonyabb informálása érdekében készült el a „Tavihar” névre hallgató, ingyenesen letölthető program. A jelenleg még béta verziójú widget egyelőre csupán Android-alapú okostelefonokon és tableteken működik. A kismértékű adatforgalmat igénylő alkalmazás futtatásához, megjeleníthető adatainak frissüléséhez folyamatos internetkapcsolat szükséges.

A Balatonon, a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő tavon minden év április elsejétől október harmincegyedikéig vihar-előrejelző és viharjelző szolgálat működik. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület által felügyelt és működtetett rendszer a főigazgatóság és az érintett megyei igazgatóságok honlapjain keresztül is tájékoztat a tavak aktuális viharhelyzetéről.

(illusztráció: Android Market)

Kapcsolódó hírek