Világhírességek légi bemutatója Nyíregyházán

MTI   ·   2013.07.11. 13:08
A kilenckor kezdődő program fő attrakcióján a többszörös világ- és Európa-bajnok, Guinness-rekorder műrepülő kettős, Besenyi Péter és Veres Zoltán mutat be egyedi tervezésű, akrobatikus dupla repülő showt a nézőknek. A pilóták a háton repüléstől az orsókon át a zuhanásig minden szinte minden lélegzetelállító légi figurát megcsinálnak majd gépeikkel.

A nyíregyházi repülőnap másik nagy látványosságának az Eurocopter AS 365 N3-as típusú helikopter ígérkezik, amelyből mindössze egy található Magyarországon. A gép katonai változatát az Amerikai Egyesült Államok hadseregének parti őrsége használja a legnehezebb tengeri-óceáni feladatok végrehajtásánál. Az Eurocoptert természetesen nemcsak a levegőben, hanem a földön, közelről is megcsodálhatják majd a repülés szerelmesei.

Ugyancsak bemutatót tart a repülőnapon a magyar légierő, amelynek programjában lesz továbbá kötelékrepülés, repülőgépes léggömbvadászat és ejtőernyős célbaugrás is. A legbátrabbak pedig sétarepülésre szállhatnak fel, megcsodálhatják a levegőből a Nyírség jellegzetes, nyáron különösen szép táját.

Kapcsolódó hírek