Visszatalált a TAP Budapestre...

iho   ·   2016.12.08. 16:15
cim

A TAP Portugal légitársaság bejelentette: újraindítják közvetlen járatukat Budapest és a portugál főváros, Lisszabon között. Az első járat 2017. július 1-jén indul, ezt követően péntek kivételével minden nap, összesen heti hét alkalommal közlekedik 129 személyes Airbus A319, vagy 157 személyes A320 típusú repülőgéppel. A heti hét járatból kettő kora reggel, öt a délutáni órákban közlekedik.

Lisszabonba a repülőút mindössze három és fél óra, ráadásul ez a rövid idő is kellemes kikapcsolódást jelent: a TAP Portugal meleg ételkínálattal és finom portugál borokkal kedveskedik utasainak, mindezt plusz költségek nélkül. Ezeket a fedélzeti szolgáltatásokat ugyanis a repülőjegy ára tartalmazza, ami ezen felül magába foglal összesen 23 kilónyi feladott poggyászt is, teszi hozzá közleményében a Budapest Airport.

A Budapest Airport fotói a járat tizedik évfordulóján készüöltek

Szolnok Péter, a TAP Portugal magyarországi értékesítési vezetője arról tájékoztatott, hogy a TAP visszatérésének nyertesei a magyar utasok, hiszen a légitársaság élen jár Portugália népszerűsítésében. A TAP Portugal emellett meghatározó szolgáltató Dél-Amerika, azon belül elsősorban Brazília irányába, ugyanis összesen kilenc brazil várost köt össze közvetlen járat Lisszabonnal, ezek pedig kiváló csatlakozással érhetők el Budapestről is.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója üdvözölte a TAP visszatérését: „Lisszabon méltán népszerű desztináció utasaink körében, a TAP Portugal nyári menetrendje pedig kiváló összeköttetést nyújt a két főváros között, valamint lisszaboni átszállással más portugál városok felé. A TAP járata színvonalas és széleskörű szolgáltatásaival kellemes élménnyé teszi az utazást, ezért jelentős forgalomra számítunk ezen az útvonalon.”

A heti hét járat egyaránt kedvez a hosszabb kikapcsolódásra vágyóknak és azoknak, akik csak rövid látogatást szeretnének tenni a ibériai fővárosban. Lisszabonból könnyen elérhető az egzotikus, természeti szépségekben gazdag Azori-szigetek és Madeira. Ez utóbbi egyébként már korábban is rengeteg magyar turistát vonzott, hiszen történelmünk szempontjából jelentős látnivalót rejt: IV. Habsburg Károlyt, az utolsó magyar királyt itt helyezték örök nyugalomra. A TAP budapesti menetrendje ugyanakkor könnyű átszállást kínál az utasoknak, akár Marokkó, a Zöldfoki-szigetek vagy Brazília felé, írja a Budapest Airport a desztinációról.

Amint erről portálunk is beszámolt, az elmúlt egy évben a portugál nemzeti légitársaság eléggé változékony politikát folytatott a térségünket illetően. 2014 júniusában még arról az ünnepségről adtunk hírt, amit a TAP Lisszabon-Budapest járatának tizedik évfordulója alkalmából tartottak a repülőtéren, az akkori járatokat a közben Brazíliában zajló foci-vébé tette igazán aktuálissá. Idén januárban viszont, miután a légitársaság új tulajdonost kapott és új befektetőket, a TAP bejelentette, hogy áprilistól leállítja budapesti (és bukaresti) járatát, miközben a Wizz budapesti bázisáról éppenséggel beindultak a lisszaboni járatok.

Ehhez képest történt a mostani bejelentés arról, hogy Budapest ismét bekerült a TAP menetrendjébe. Egyébként, mint azt a TAP épp a napokban közreadta, felújítja a bukaresti vonalat is, ugyanakkor 2017 őszétől mindkét desztinációra heti hét helyett öt járatot repültet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek