Vonat elé hajtott egy kisbusz Lengyelországban

iho/vasút   ·   2012.07.30. 11:31

Lengyelországban, a Kassától hetven kilométerre fekvő Bratowicé közelében történt a baleset a hétfő reggeli órákban. A tíz utast szállító kisbusz a fénysorompó tiltó jelzése ellenére lassítás nélkül hajtott az érkező vonat elé. A jármű olyannyira összeroncsolódott, hogy még a márkáját sem sikerült megállapítani. A busz nyolc utasa a helyszínen, egyikük a kórházba szállítás után életét vesztette, egy személy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vonaton senki sem sérült meg.

Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a tragédiát, de nem kizárt, hogy a sofőr elaludt a volánnál.

Lengyel vasutasoktól az iho megtudta, hogy a kisbuszban ukrán állampolgárok utaztak. Az autó a rendőrség szerint egy Ford Transit volt, melyben összesen hat személyt lehetett volna szállítani, mégis tízen utaztak benne. Az ívből érkező mozdonyvezetőnek esélye sem volt észlelni a kisbuszt, így a vonat gyakorlatilag fékezés nélkül, 100 kilométer per órás sebességgel tarolta le a járművet.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

A vasútiparban használt beágyazott termékek fejlesztésének szakmai kihívásai

iho/vasút   ·   2023.09.25. 15:00

Egy vasúti szerelvényen számos beágyazott elektronikai rendszer üzemel, amelyek a szerelvény különböző alegységeinek működtetéséért felelnek. Ezen termékek fejlesztése rengeteg kihívást hordoz magában, ilyenek például a piacra kerülési idő, az elavulás kérdése vagy a kiberbiztonság. A Knorr-Bremse Budapest mérnökei segítségével bepillantást kaphatunk erre a területre is.