Vonaton utaznak az új BMW-k Németországból Ukrajnába

iho/vasút   ·   2021.10.25. 15:00
hodlmayr_bmw

A napokban kétszáznál is több új prémiumautót szállítottak a bremerhaveni kikötőből Csapra a Hödlmayr és az ukrán Pacobo együttműködése által.

A Németországból indított próbafuvar célja az útvonal tesztelése volt. A szerelvény három nap alatt tette meg az utat, az autószállító kocsikon pontosan kétszázhét új BMW utazott. A Pacobo és a Hödlmayr szerint a Bremerhavent Csappal összekötő új fuvarlehetőség piacképes és gyors szállítási megoldást kínál az ukrán készautópiac számára. A háromnapos tranzitidő versenyképes alternatíva a tengeri szállítással szemben, az pedig, hogy kétszáznál is több autó juthat el egy fuvarral, messze túllépi a kamionos szállítás kapacitási lehetőségeit.

A partnerek szilárd tapasztalattal rendelkeznek a járművek vasúti szállítása terén. Az ausztriai központú Hödlmayr 1961 óta fuvaroz autókat, a szolgáltatás az azóta eltelt hatvan év alatt alaptevékenységükké vált. Ukrajnába 2002, Oroszországba 2008 óta szállítanak járműveket. Az ukrán központú Pacobo logisztikai társaság portfóliójának része a járművek fuvarozása.

Az Ukrajna nyugati szélén, Kárpátalján (Kárpátontúli területen), a magyar és a szlovák határhoz is igen közel található Csap városa jelentős vasúti csomópont. Ukrajna stabil felvevőpiacot jelent a kész járművek számára: 2020-ban a koronavírus-pandémia ellenére mindössze 3,2 százalékkal esett vissza az új járművek értékesítése, 85 ezer 450 autót adtak el. Az iparág a világjárványt megelőzően 2016-tól felfelé ívelő pályán haladt – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek