Wizz: Kolozsvár-Bukarest júliustól

iho   ·   2016.01.21. 08:32

A magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság az idén beindítja első romániai belföldi járatát a Bukarest–Kolozsvár útvonalon, adják hírül erdélyi magyar lapok.

A vállalat közölte, hogy a járat július 22-étől fog közlekedni heti hat alkalommal, a szombati nap kivételével. Abrán György, a diszkont légi társaság kereskedelmi igazgatója elmondta: arra számítanak, hogy a főváros és Kolozsvár közötti járat népszerű lesz a diákok körében, mert a jelenlegi piaci árak magasak.

A Tarom nemzeti légitársaság belföldi monopóliumát tavaly törte meg a Blue Air román diszkont légitársaság, amikor beindította a Bukarest–Iaşi járatot.

A romániai közlekedési viszonyok jelenleg annyiban segítik a diszkont társaságok belső járatainak bővítését, hogy az autópálya-építések vagy leálltak, vagy nagyon lassan haladtak, az a sztráda pedig, amely Kolozsvárt, Belső-Erdélyt kötné össze a fővárossal illetve a nyugati határral, évek óta csak egy ötven kilométernyi szakaszon létezik Gyalu és Aranyosgyéres között.

2007 óta Romániában, a Wizz Air Bukarestben, Kolozsvárott, Temesváron, Marosvásárhelyen, Krajován és július elsejétől már Jászvásáron is „parkolja” A320-as és újabban A321-es Airbus-típusú repülőgépeit, s immár 17 országba indítja 108 járatát.

Lengyelország után Románia a második legfontosabb partnere a légitársaságnak, erről szól a tavaly jegyzett 4,5 millió utas és a nem kevesebb mint 600 alkalmazott aki ezeket kiszolgálta. 2015-ben a Wizz Air gépmadarai 19,2 millió utast szállítottak 38 ország 118 városába, a járatok száma pedig meghaladta a 400-at.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek