Zöld nyereményjátékot hirdetett a MÁV-Start: elektromos kerékpárt lehet nyerni

iho/vasút   ·   2021.11.27. 12:00
00_zold_nyeremeny_mav-start

A MÁV-Start ismét nyereményjátékot hirdetett azon utasainak, akik a MÁV-applikációban vásárolnak. Az utasoknak mindössze az alkalmazásban megváltott jegyet vagy bérletet kell regisztrálniuk, hogy megnyerhessék a tíz elektromos kerékpár egyikét és mellé az ötven százalékos Start Klub kártyát. Az év végéig tartó kampánnyal a vasúttársaság a zöld közlekedési módok választására, valamint a háztól-házig utazás egyéb lehetőségeire kívánja felhívni a figyelmet az egyéni autózással szemben.

A MÁV applikációt használó utasoknak nem kell mást tenniük, mint a www.mav.hu/appnyeremeny oldalon regisztrálniuk a november 15. és december 31. között az alkalmazásban megvásárolt vonatjegyet vagy vasúti bérletet ahhoz, hogy részt vegyenek a nyereményjátékban a tíz elektromos kerékpár egyikéért. Minden nyertesnek ötven százalékos Start Klub kártyát is ad a vasúttársaság. A regisztrációra 2022. január 7-éig van lehetőség, a sorsolás január 17-én lesz. A nyertesek nevét a MÁV-Volán-csoport közzéteszi weboldalán, illetve e-mailben és telefonon is értesíti őket. A nyereményjáték pontos részletei a játékszabályzatban találhatók.

Fenntartható közlekedés

A mobilitási igények és a környezetvédelem összehangolása a XXI. század egyik legnagyobb kihívása. 2021-ben eddig csaknem 70 millióan választották a legfenntarthatóbb távolsági közlekedést, a vasutat, elkerülve ezáltal a dugókat és jelentős károsanyag-kibocsátástól megóvva környezetünket. Az üvegházhatásúgáz-kibocsátás egynegyede a közlekedésből származik, ebből a vasút kevesebb mint fél százalékáért felel. A zold.mavcsoport.hu oldalon számláló is fut, amely a teljes utaskilométerre vetített szén-dioxid-megtakarítást mutatja másodpercenként az autós közlekedéshez képest. A személyautó helyett a vasúti közlekedést választó utas átlagosan több mint hetven százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással terheli a környezetet. Annak érdekében, hogy ezt az utasokban is tudatosítsa, a MÁV-Start február 17-e óta a jegyeken és bérleteken – ahol ez nem okoz többlet papírfelhasználást – is feltünteti ezt az értéket, mindig a konkrét utazásra vonatkozóan.

A vasúttársaság kiemelt célja, hogy a vonatozás mellett a fenntartható közlekedési módok kombinációját is ösztönözze, ami kényelmesebb, gyorsabb, kedvezményesebb, környezetkímélőbb, illetve az aktív testmozgás hatására az egészségmegőrzésben is fontos szerepe van. A MÁV-Start a jelenleg közel 700 kerékpárszállításra alkalmas járművet biztosít az utasoknak, ami a háztól házig tartó kényelmes és gyors intermodális közlekedést teszi lehetővé. 2021-ben a folyamatos kerékpárszállító kapacitásnövelésnek köszönhetően csaknem 800 ezer kerékpáros utas választotta már a vasutat. Idén nyáron a MÁV-Start a negyedik helyezést érte el az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) egész kontinenst átfogó tanulmánya alapján, amely kerékpárosbarát szempontok alapján rangsorolta a kontinens 69 vasúttársaságát.

Ma már minden hatodik vonatozó MÁV applikációban vált jegyet

A 2018 májusában bevezetett MÁV alkalmazás elterjedését nemcsak a kor technológiai elvárásai indokolják, hanem a koronavírus járvány terjedése és az óvintézkedések is elősegítették. Az érintésmentes, gyors és kényelmes vásárlás, amivel a sorban állás is elkerülhető, még lényegesebb szemponttá vált. Ráadásul tíz százalékos kedvezményt is biztosít a pénztári árhoz képest. A 2019-es egyharmadhoz képest idén már az online értékesítés kétharmada az applikáción keresztül történt, és minden hatodik belföldi vonatozó is itt megváltott jeggyel utazott.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek