Folytatódik a rákoskeresztúri buszkorridor építése

Istvánfi Péter   ·   2012.03.31. 14:00
00

Az öt szakaszra osztott buszfolyosó Fehér úti (I.), Jászberényi úti (III.) és Rákoskeresztúri (V.) szakaszán már tavaly befejeződtek a munkák, idén a maradék két szakasz is elkészül: a Kozma utcai (IV.) és az Élessarok környéki (II.)

A buszfolyosó szakaszai<br/>(forrás: BKK)

A Jászberényi úton a felüljárótól egy külön buszsáv épül a Kozma utcáig, ahol önálló átvezetés épül a csomópontban a buszok számára. Maga a jelzőlámpás csomópont teljesen átépül, mintegy hat méterrel kiszélesedik az úttest, és külön kanyarodósáv épül a Jászberényi úton a belváros felől érkezőknek.

A Kozma utcánál már gőzerővel folynak a munkák<br/>(fotó: Istvánfi Péter)

A jelzett szakaszokon hétfőtől forgalomkorlátozásokra kell számítani, hétvégenként pedig félpályás útlezárás nehezíti az előrehaladást.

A Kozma utcai építkezés forgalmi korlátozásai<br/>(forrás: BKK)

Az Élessarok és a Maglódi út között a buszsáv az egykori iparvágányok helyén fog majd haladni, a 28-as és 37-es villamosok Sörgyár megállója mellett pedig új buszmegálló épül, amivel leegyszerűsödik a busz-villamos átszállás. Jelenleg ugyanis egymástól igen távol helyezkedik el a két megálló.

Az Élessaroknál a buszsáv az egykori iparvágány helyén fog vezetni<br/>(fotó: Kemsei Zoltán)

Mivel az itteni munkák nagy része a villamossínek túloldalán folyik, ezért a közúti forgalmat kevésbé zavarják. Mindössze májusban és júniusban kell időszakosan félpályás útlezárásra készülni, ekkor épül ugyanis az új buszsáv és a régi közút csatlakozása. Szintén májusban a sörgyárba vezető iparvágány bontása miatt további korlátozásokra kell számítani.

Az Élessarok környékének forgalmi változásai<br/>(forrás: BKK)

A munkák végeztével az őszi iskolakezdéstől várhatóan teljes hosszában üzemelhet a rákoskeresztúri buszkorridor.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.