A Logisztika Napja, 2023-ban is

iho/vasút   ·   2023.04.20. 12:00
logisztikanapja2023

A rendezvény keretében a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) betekintést nyújtott a fényeslitkei EWG intermodális terminál működésébe is.

Németországban 2007-től ünneplik a Logisztika Napját, így már több mint másfél évtizedes múlttal rendelkezik. A Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez Magyarország 2012-ben csatlakozott, melynek köszönhetően már több mint egy évtizede hazánkban is számos programmal találkozhatnak ilyenkor a logisztika iránt érdeklődők. A szervezésben ráadásul nemcsak szakmai szervezetek, hanem piaci szereplők is rendszerint aktív szerepet vállalnak.

Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke elmondta: nemcsak a Logisztika Napjakor, hanem az év folyamán több alkalommal is találhatnak logisztikai eseményeket a terület iránt érdeklődők.

Az idén április 20-ára eső jeles alkalom keretein belül vidéki programokat is szerveztek: az Egyesület tagjainak április 18-án lehetősége nyílt ellátogatni az egy éve átadott fényeslitkei East-West Gate (EWG) intermodális terminálra, ahol nagy érdeklődés mellett bemutatták a logisztikai központ kiemelkedő újdonságait. A rendezvényen Tálosi János, az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója kalauzolta körbe az érdeklődőket. Bemutatta többek között az Európában elsőként, 5G-s technológiával irányított darukat, valamint a terminál vasúti pályáinak szerepét a logisztika folyamataiban is. A rendezvényen részt vett a Magyar Logisztikai Egyesület partnere, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum is. A program részeként így a fiatalabb generáció képviselőinek is lehetősége nyílt betekintést nyerni hazánk egyik kiemelkedő logisztikai termináljának működésébe.

Az MLE elnöke kiemelte: a technikum is nagy hangsúlyt fektet a naprakész logisztikai ismeretek átadására, valamint az innovatív megoldások bemutatására, ezekben pedig közösek az elképzeléseik. Az MLE ugyanis rendszerint több száz felsőfokú logisztikai menedzsert képez évente. A sok esetben havonta induló képzés sikerét az is alátámasztja, hogy már több évtizedes múlttal rendelkezik, valamint személyes és online változatára is folyamatos az érdeklődés. Az oktatások során fontos szerepet kap a piaci igényekre való gyors reagálás, a hiánypótló ismeretek átadása, valamint ezek jól használhatósága a mindennapok során.

A szervezet ráadásul a felsőfokú logisztikai menedzser képzés mellett több tréninget is kínál, valamint vállalatok részére gyakran egyéni igényekre szabott oktatások lebonyolítását is vállalja. Dr. Doór Zoltán a Logisztika Napja kapcsán azt is kihangsúlyozta, hogy ilyenkor országszerte számos további érdekes programot is találhatnak az érdeklődők. Ilyen idén az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Logisztika Napjára megszervezett ülése is, amelynek témái között az idén 33 éves MLE tevékenysége is megjelenik.

(Nyitókép forrása: MLE)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek