A Škodáé a The Signalling Company

iho/vasút   ·   2023.02.23. 12:00
skoda_ingavonat

A cseh vállalat szinte kizárólagos tulajdont szerzett a belga ETCS-szoftverspecialista vállalatban.

A Škoda Group ezentúl 93,9 százalékban birtokolja a The Signalling Company (TSC) részvényeit, a fennmaradó 6,1 százalékon a belga cég két vezetője, Stanislas Pinte és Frédéric Du Jardin osztozik. Az akvizíció részeként a Škoda jelzőberendezési üzletága alelnökének nevezték ki Pintét, aki a Csoporton belül egy újonnan létrehozott üzletágat vezethet, átvéve a TSC harmincnyolc alkalmazottját.

A felvásárlást a Škoda azzal indokolta, hogy a TSC olyan élvonalbeli, 4-es szintű biztonsági szoftvert tervez, mely teljesen kompatibilis a jelenlegi Egységes Európai Vonatbefolyásolási Rendszer (ETCS) szabványaival, továbbá az autonóm mobilitás terén is alkalmazható.

A The Signalling Company-t 2019. április 1-jén alapították vegyes vállalatként a Lineas pénzügyi támogatásával, valamint az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerrel (ERTMS) kompatibilis jelzőberendezésekkel foglalkozó, a korábban Pinte által irányított brüsszeli székhelyű startup-cég, az ERTMS Solutions szellemi tulajdonával.

Pinte szerint a nagy és sikeres partnerrel hatalmas lehetőségek nyílnak meg a jelző- és biztosítóberendezési üzletágban történő növekedéshez. A Škoda Group befektetésével az ilyen jelentős európai gördülőállomány-gyártóval való kapcsolatnak köszönhetően a TSC beléphet az európai piacra.

A Škoda Group vezérigazgatója, Didier Pfleger elmondta, a vállalat portfóliójának bővítése saját jelzőberendezési megoldásokkal, elsősorban az ETCS terén, fontos a Csoport európai, különösen nyugat-európai piacokon való sikeréhez. A szakember szerint az ágazatban nagy potenciál rejlik, így arra törekednek, hogy új megoldásokat fejlesszenek ki a vasúti közlekedés biztonságának, hatékonyságának és fenntarthatóságának javítása érdekében – számol be a Railway Gazette.

(Nyitóképünkön a Škoda által a DB-nek gyártott egyik ingavonat vezérlőkocsija. Kép forrása: railway-news.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.