Az autósok fellélegezhetnek, a metró is szellőzik

iho   ·   2015.11.16. 18:45
00kicsi

Majd egy hónapig tartott a tér felújításának eddigi legnagyobb közúti közlekedési bukfence, a Várfok utca–Csaba utcai keringő. A Szilágyi Erzsébet fasorról ismét egyenesen lehet a Margit körút felé – sőt, két sávon(!) – haladni, és a többi kanyarodási lehetőség is nagyjából átjárható, egy-két, szigetszerű lezárástól eltekintve. A Várfok utcánál azonban még a villamosalagút és az új gyalogosfelüljáró, továbbá a támfal építése miatt korlátozott a forgalom.

A Margit körút felől dugó... A képre kattintva galéria nyílik (Kemsei Zoltán felvételei)

A metró fogadóépülete, amelyről komoly viták folytak, hogy maradjon-e vagy sem, most csupaszon áll. A mozgólépcső tetejére érkezők meglepődnek a szellős csarnokon, amely most, a tizenfokos rekordhőmérsékletek idején még csak hagyján, de lesz itt még hidegebb idő is. Az épület váz- és tetőszerkezete megmarad ugyanis, új burkolatot, a tér új arcának megfelelő külcsínt kap majd csupán.

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek