Barcelonába indít fuvarokat a Rail Cargo Group

iho/vasút   ·   2022.04.22. 12:00
obb_rcg_tehervonat

A Benelux-útvonalokon pedig növeli a szállítások gyakoriságát az osztrák logisztikai vállalat.

Kifejezetten termékeny hónapnak nyilváníthatja az idei áprilist a Rail Cargo Group (RCG): egyrészt új szállítási útvonalat hozott létre Barcelona és az ausztriai St. Valentin/Schwertberg között, másrészt hetente irányonként már hatszor indítja vonatait Linz és a belgiumi Antwerpen között. A fejlesztésekkel a szállítási kapacitásait és hálózatát is növeli a társaság.

Az RCG az első tesztszerelvényt márciusban indította útnak Barcelona és St. Valentin/Schwertberg között. A második, szintén még teszt jellegű fuvarra a napokban, április végén vagy május elején kerülhet sor.

Az útvonal kifejezetten a járművek környezetbarát szállítására jön létre. Ennek érdekében az RCG együttműködik a járműlogisztikai szakértő Hödlmayr Internationallel, valamint a francia nemzeti vasút SNCF-fel. A Hödlmayr International a teljes útvonalra a Rail Cargo Groupot bízta meg a szolgáltatás üzemeltetésével. A németországi Saarbrücken és Barcelona között mindkét irányban az SNCF, valamint leányvállalata, a Captrain España a szállítmányozó. Az RCG rövidtávon heti egy oda-vissza fuvarral számol, amit a jövőben három–négyre is növelhetnek az igények alapján.

A Linz–Antwerpen útvonal szállításainak gyakoriságát az acél, vegyszerek, ásványi olaj, papíráru és építőipari anyagok iránt Észak-Európából és Skandináviából érkező növekvő kereslet sarkallta: ezentúl mindkét irányban majdnem minden nap, hetente már hatszor közlekednek az RCG szerelvényei, amik már vagonrakományokat is szállítanak, köztük veszélyes anyagokat is. A gyakoribb szállítások az ezen útvonal által elérhető Duisburg (Rheinkamp)–Malmö fuvarokra is érvényesek. A rakományok palettája is hasonló, mivel az antwerpeni útvonal acél, papíráruk, veszélyes áruk és fogyasztási cikkek szállítására fókuszál. Az árukat Rheinkampban is fel lehet rakodni a Skandináviába tartó vonatra, vagy visszafelé irányban más desztinációk felé irányítani, például Németországon belül, vagy Franciaországba, Belgiumba és Hollandiába – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek