Elektromos Ikarus buszt tesztelnek Budapesten

iho/zöldút   ·   2021.09.16. 09:15
00_elektromos_ikarus

Az Ikarus székesfehérvári gyárában készült járművel szeptember 19-éig találkozhat a budapesti utazóközönség a 105-ös busz vonalán. Az elektromos buszt mindenki ingyen próbálhatja ki.

A teljes mértékben elektromos hajtású, ezáltal nulla károsanyag-kibocsátású Ikarus 120.EL CityPioneer alacsonypadlós és környezetbarát járművel a 105-ös busz vonalán e105-ös jelzéssel lehet találkozni, azt a BKK és szolgáltatója, az ArrivaBus Kft. teszteli a fővárosban.

(fotók: ikarus.hu)

Az Ikarus székesfehérvári üzemében gyártott, Ikarus 120.EL CityPioneer típusú elektromos autóbusz 12 méter hosszú és egyszerre legfeljebb 84-en tudnak vele utazni. A jármű egy feltöltéssel akár 300 kilométert is meg tud tenni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.