Flirt intercity a Stadlertől

iho/vasút   ·   2012.09.25. 15:30
flirt_leokk

Öt alacsonypadlós intercity motorvonat áll forgalomba 2012 decemberétől a Prága–Ostrava vasútvonalon. A menetrendváltást követően 16 járat fogja összekötni a két várost naponta. A Leo Express elnevezésű cseh magánvasút már két új szerelvényt átvett a gyártótól, a további járművek pedig az év végéig megérkeznek a cseh fővárosba – olvasható a Stadler sajtóközleményében.

A modern, alacsonypadlós villamos motorvonat kedvező energiafelhasználású, tömege pedig kevesebb a hagyományos motorvonatokénál, ezáltal üzemeltetési költségei is alacsonyabbak.

A Stadler intercity motorvonata<br>(fotó: Stadler)

A magas komfortfokozatú, 90 méter hosszú motorvonat Csehország legmodernebb vasúti járművének számít. Az utasok a vonat premium, business és economy osztályai közül választhatnak. Számos szolgáltatás biztosítja az utazás zökkenőmentességét. A csomagtér tágas kialakításának köszönhetően a nagyméretű poggyászok is könyen elhelyezhetők.

A mozgáskorlátozottak utazását speciális fülke és mellékhelyiség segíti, továbbá egy külön helyiséget alakítottak ki az utasellátók számára, ahol a mozgóbüfé kocsijának tárolása és elektromos feltöltése is megoldható.

Kapcsolódó hírek