Gyakrabban szállít a Hupac

iho/vasút   ·   2022.07.08. 15:00
hupac_teher

A svájci logisztikai vállalat a németországi Duisburg és a lengyelországi Gadki között hetente már irányonként hatszor indít intermodális fuvarokat.

A népszerű szolgáltatást eddig hetente háromszor lehetett igénybe venni. A Hupac viszont a duisburgi kikötő lengyelországi ügynökségével, a Duisport Agency Polskával való szinergikus együttműködésnek köszönhetően megnövelhette a fuvarok gyakoriságát.

A vonatok a Duisburg DRT terminál és a Poznan környékén található Terminal Gadki Metrans terminál között közlekednek. Ráadásul a lengyelországi csomóponttól további fuvarlehetőség áll rendelkezésre az ország keleti részén fekvő Bruszkovig, ahova továbbra is hetente három oda-vissza fuvar elérhető.

A társaságnál azonban már új tervek is készen állnak: a Hupac idén szeptemberben nyitja meg új terminálját a Varsó melletti Brwinównál – az átadás egybeesik a 2022-es varsói RailFreight Summit vasúti árufuvarozási csúcstalálkozóval. A tavaly március óta épülő és hamarosan elkészülő létesítmény üzembe állítását követően a duisburgi fuvarokat már akár Brwinówig is tovább lehet majd szállítani.

A terminál lehetővé fogja tenni az Oroszországba és Kínába tartó tehervonatok konszolidációját. Lengyelország középső részéből rengeteg intermodális vonat indul Ázsiába, és kelet felől is sok vonat fut be, melyek folytatják aztán útjukat Európa számos része felé. A RailFreight Summitra látogatók az új terminált be is járhatják majd.

A Hupac Duisburgban sem ül a babérjain: építi a Duisburg Hohenbudberg elnevezésű terminálját, mely elkészülését követően a Duisburg–Gadki–Brwinów fuvarok új kiindulási és végpontja lesz, várhatóan 2024-től – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztáció. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek