Jelentősen nőtt a Hupac forgalma 2021-ben

iho/vasút   ·   2021.08.24. 13:20
hupac

A svájci központú logisztikai magántársaság tizennégy és fél százalékkal nagyobb forgalmat kezelt az idei év első felében, mint 2020 első hat hónapjában.

Kiváló eredménnyel zárta 2021 első félévét a Hupac. Sőt, a vállalat még a koronavírus-pandémia előtti időszakhoz képest is jobban teljesít: a 2019-es első félévet is megugrotta tíz százalékkal. Az eredmény annyira kiemelkedő, hogy még az intermodális cég vezetőségét is meglepte. A Hupac pozitív iránya a piac minden szegmensében észrevehető és stabilan a várakozásokon felüli.

A látványos siker ellenére azonban a cég és a kombinált fuvarozás is számos nehézséggel néz szembe. A kombinált fuvarozás növekedésének motorja a logisztikai igények robbanásszerű megnövekedése, viszont szükséges hozzá megfelelő mértékű kapacitás is. Ebből van jelenleg hiány a Hupacnál a terminálok és a vasúti szállítási útvonalak terén is, mely gondokat okoz.

Például a Rajna–Alpok folyosón, mely Európa legforgalmasabb vasúti árufuvarozási útvonala és a Hupac hálózatának gerince, továbbra is problémák vannak. Különböző fejlesztési munkálatok miatt rövid- és hosszútávú szakaszos lezárások találhatók a korridorvonalon. Ennek következtében például a kerülő útvonalak elérhetősége korlátozott, előfordulnak vonatlemondások, késések, bedugulnak terminálok, nőnek az üzemi költségek, ráadásul az áruk közútról vasútra terelése helyett pont a fordítottja történik.

Mivel az építési munkálatok a szállítási folyosón még évekig zajlani fognak, a helyzet gátolja a kombinált fuvarozás további növekedését. Ezt észre véve a Hupac kerekasztal-tárgyalást kezdeményezett a stabil nemzetközi kerülőutak érdekében, megszólítva az útvonal összes infrastruktúra-üzemeltetőjét. A tárgyalás döntő fontosságú a nemzetközi koordináció javítása szempontjából, hogy az építési területek ne álljanak a modális váltás útjába – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: Hupac)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek