Tárnok kész, majdnem...

Kemsei Zoltán   ·   2013.09.27. 19:59
00

Az átadásra tartó különvonat az alsó pályán érte el Tárnokot: Érd-elágazástól Tárnokig ugyanis még dolgoznak, jelenleg teljes vágányzár van érvényben azon a szakaszon. Az új tárnoki felvételi épület utcafrontján emelt színpadon a beruházó DSE konzorcium nevében Vladislav Csonka, a Siemens képviseletében Dale A. Martin elnök-vezérigazgató jelentette készre a pályát.

A Nyugati pályaudvaron vár indulásra a különvonat<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a külön nem jelölt felvételeket a szerző készítette)

A 2012 augusztusában elkezdett munka során átépült a teljes al- és felépítmény, a szakaszon mindenhol két vágányon közlekedhetnek a vonatok. A régi Nagytétény állomást felhagyva (csak az iparvágányokat szolgálja ki ezentúl, és forgalmi kitérőként is használatos), új megállóhely épült Kastélypark néven, felújították a tárnoki állomást, az albertfalvai, budafoki, tétényligeti és Érd alsó megállóhelyeket.

A vonaton prezentációt mutattak be a felújításról

A felújításnak köszönhetően az eddig lassújelekkel terhelt pályán százhúsz, az ETCS 2 végleges kiépítése, 2015 szeptembere után százhatvan kilométer per órás sebesség érhető el. Ez a gyors- és intercity vonatoknál harminckilenc, a zónázóknál ötvenhárom perces menetidőt tesz lehetővé a Budapest–Székesfehérvár távon. A sebesség növekedését az utasok már december 15-én, a következő menetrendváltáskor érezhetik. A megnyitón Völner Pál államtitkár külön kifejtette: a Kelenföld–Székesfehérvár vasútvonal felújítása a most lejáró uniós pénzügyi ciklus legjelentősebb magyarországi közlekedésfejlesztési beruházása, a szolgáltatási szint növelésével a vasút versenyképes alternatívája lehet a környezetet jobban terhelő közlekedési módoknak.

A 30a újjáépítése az iho.hu-n
Újjászületett alsó pálya
Elővárosi féldrágakő
Vágányfektetés Nagytétényben
Világháborús gránátot találtak a 30a felújításán
Épülget a 30a
Pályaépítés a Tétények vidékén
Mi a helyzet a felső szakaszon?
Befejeződött az első ütem
Bontás és vágányzár
Új arculat
Mi a helyzet Tárnokon?
Átépülő Nagytétény
Drótgondok Hároson
Új állomások a 30a vonalon
Nohab ütközött munkagéppel Dinnyésnél
Nohabok a felújításon
Felújítások szerződés szerint

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek