Két új intermodális útvonal Bolognából

iho/vasút   ·   2022.01.24. 12:00
interporto_bologna

Az észak-olaszországi Interporto termináltól a hollandiai Zeebrugge kikötőjében található Cobelfret terminál, valamint a rostocki kikötő is elérhetővé vált.

Nagy lendülettel nyitotta az évet a bolognai létesítmény, két új intermodális fuvarlehetőséget indított Észak-Európa irányába: az első zeebrugge-i vonat január 11-én, a rostocki pedig 19-én startolt. A szolgáltatások a P400-as rakszelvényű félpótkocsik szállítására összpontosítanak, két nagynevű nemzetközi partner, a Hupac és a Kombiverkehr közreműködésével, akik jelenleg piacvezetők Európa intermodális szállításában. A felek folyamatosan kapcsolnak be újabb és újabb célpontokat hálózatukba, különböző területekre fókuszálva, melyeket vasúti árufuvarozási csomóponttá fejlesztenek.

A két vállalat most a Bologna Interportót szemelte ki, hogy felpörgesse a Brenner-tengely és a Rajna–Alpok szállítási folyosó forgalmát. A terminálnál úgy vélik, az új fuvarozók megjelenésével kezd beérni az elmúlt néhány év munkájának gyümölcse.

A Bologna–Zeebrugge Cobelfret szolgáltatás hetente három oda-vissza fuvart kínál, elsősorban félpótkocsikra fókuszálva, beleértve a P400-asokat is. Ez már a második szolgáltatás a két terminál között, az elsőt még 2019-ben hívták életre. A mostaninál a Hupac a multimodális szolgáltatás üzemeltetője, a vontatást a Mercitalia Rail nyújtja. Zeebrugge-ból lehetőség nyílik a félpótkocsik továbbszállítására Dániába, az Egyesült Királyságba, Írországba és Svédországba.

A Bologna–Rostock kapcsolat a zeebrugge-ihez hasonló adottságokkal rendelkezik: szintén három oda-vissza fuvart kínál, és elsősorban a P400-as félpótkocsik szállítására fókuszál. A Kombiverkehr és a Mercitalia Intermodal által közösen működtetett szolgáltatás legfőbb megrendelője az LKW Walter – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a bolognai Interporto terminál. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek