Kolozsváron is a Škoda a befutó

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.12.14. 13:45
27Tr_01

A neves cseh járműgyártó újabb sikert könyvelhet el a nemzetközi piacon, ezúttal Erdély fővárosában, Kolozsváron nyert pályázatot. Összesen ötven csuklós, 27Tr típusú trolibusz elektromos berendezéseit és végösszeszerelését végzi el jövőre a plzeňi Škoda Transportation.  Az alacsonypadlós járművek karosszériáját a lengyel Solaris gyártja. Egy légkondicionáló berendezéssel ellátott jármű száznegyven utas befogadására alkalmas. A gyártó szerint az első csuklós troli a jövő év második felében érkezhet meg Kolozsvárra.

Így néz ki a Škoda és a Solaris kooperációjában készült 27 Tr típusú trolibusz, amit Zsolnának gyártanak – hasonló lehet majd a kolozsvári is

A romániai piac nem ismeretlen a Škoda számára, tizennégy cseh gyártmányú troli közlekedik például Galacon (Galati), ahol még további hármat hívtak le – ezek gyártása folyamatban van. Összesen több mint ötven Škoda trolibusz közlekedik Temesvár és Nagybánya tömegközlekedésében is már évek óta. A végére egy érdekesség: a cseh járműgyártó hazai (cseh) és külföldi piacon a trolibuszközlekedés létezése óta összesen már több mint tizennégy ezer trolibuszt gyártott.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek