Lezárul a Margit híd felújítása

MTI   ·   2011.12.16. 15:12

Lezárul a Margit híd felújítási projektje, az átkelőt Tarlós István főpolgármester jövő kedden ünnepélyes keretek között adja át.

A Margit híd felújítása 2009. augusztus 21-én kezdődött meg. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és a hídszerkezet elemeit, kiszélesítették a hidat. Megújult a szárnyhíd is, amely az egyik legrosszabb állapotban lévő része volt a dunai átkelőnek.

Rendezték a kerékpáros közlekedést is, a kerékpárosok számára felfestették a piktogramokat, az északi járdán közös gyalogút és kerékpárút létesült. Emellett a híd budai parti pillérében kerékpáros-alagutat helyeztek forgalomba.

A projektből hátra van még a Jászai téri zebrák kialakítása, ezzel 2012-ben végeznek.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A felújítás határidejét többször módosították, egyebek mellett azért, mert a hatósági engedélyezési eljárás öt hónapos csúszása miatt összetorlódtak, párhuzamossá váltak az egyébként egymásra épülő projektlépések.

A Margit híd felújításához 6 milliárd forint uniós támogatást kapott a főváros, ebből 4,7 milliárdot már lehívtak.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.