Menetrend szerint szállít Kaunas és Sławków között az LTG Cargo

iho/vasút   ·   2023.06.21. 09:00
ltg_cargo

Az intermodális fuvarokat hetente kétszer lehet igénybe venni mindkét irányban.

A litván nemzeti vasúttársaság árufuvarozó ága hat hónapon keresztül tesztelte az útvonalat, a fuvarokat eddig a megrendelői igények alapján indította. Június 15-étől viszont állandósulnak az LTG tehervonatai, út közben ráadásul a Varsó közelében fekvő, pruszkowi Metrans-terminált is kiszolgálják, ezzel két legyet ütnek egy csapásra.

Az útvonalat kizárólag az LTG üzemelteti lengyel leányvállalata, az LTG Cargo Poland segítségével. Az LTG Cargo igazgatója, Egle Sime elmondta, a megnövekedett megrendelői igények okán hat hónap alatt sikerült megvalósítani a menetrend szerinti Kaunas–Sławków fuvarokat. A rendszerességen felül a szolgáltatás földrajzi adottságaiból is profitálhatnak az ügyfelek, és ennek jó oka van.

A szolgáltatás az Észak-Európát Dél-Európával összekötő szállítási folyosót használja, ami habár nem a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) része, viszont a páneurópai közlekedési hálózat Helsinkitől a balti államokon át a lengyel főváros Varsóig vezető I-es folyosója, melyről tovább, a Lengyelországtól Szlovákián, Magyarországon és Szlovéniát át vezető V-ös korridoron akár egészen Olaszországig lehet haladni. Ez lehetővé teszi a vasúttársaságnak, hogy a megrendelőknek még bőven szolgáltatásokat nyújtson.

Sławkówon keresztül az ügyfelek közvetlen és rendszeres összeköttetést kapnak a németországi Schwarzeidéhez, az olaszországi Maddalonihoz, a szlovéniai Koper kikötőjéhez, valamint a lengyelországi Gdańsk kikötőjéhez. Ezen felül az ukrán határig vezető, széles nyomtávú vasútvonalnak köszönhetően ukrajnai szállítások is rendelkezésre állnak a terminálnál. Az észak–déli folyosón pedig a litvániai Klaipeda és az észtországi Muuga kikötői is az ellátási lánc részévé válhatnak – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: LTG / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek