Mikor lesz ebből villamos?

iho/vasút   ·   2012.01.04. 14:00
kiskep_vill
Közel két és fél éve kezdődött, és azóta is húzódik a debreceni villamosprojekt. A járműbeszerzés is izgalmasan indult, az eredményesnek tűnő hatodik forduló eredményét többen is megtámadták. Közben elkezdődött a kettes vonal építése és a közös szakasz felújítása, amely elhúzódó pótlóbuszozással járt. A tender felett idő közben a Közbeszerzési Döntőbizottság ítélkezett, a pályaépítés alatt pedig egy kisiklásos balesettel is meg kellett birkózniuk a debrecenieknek. Október közepén aztán végre aláírták a szerződést a CAF-fal, így a megállókat is elkezdték átszabni az új járművekhez.

Ha lassan is, de azért halad a kettes vonal építése Debrecenben.<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Joó ferenc)

Novemberben aztán volt itt nemfizetési balhé, és még tovább húzódó buszozás a villamossíneken. Mindeközben szép csendben elkészültek a kocsiszín felújításával, majd a hónap végén azért még egy peronbalhé borzolta a kedélyeket, december elején pedig végre elkezdődött a felújított közös szakasz műszaki átadás-átvétele.

Kapcsolódó hírek