MRCE: Vectronból sosem elég!

iho/vasút   ·   2018.05.11. 08:45
400px_mrce_vectron

A Mitsui Rail Capital Europe (MRCE) legújabb rendelése húsz többáramnemű (MS) és öt egyáramnemű (DC) gépre szól. A 6400 kilowatt teljesítményű, százhatvan kilométer per órás sebességre képes, többáramnemű gépek közül tíz a Hollandia és Délkelet-Európa között közlekedő nemzetközi tehervonatok számára ideálisak, a mozdonyokat már 2018 végétől bérbe lehet majd venni. A maradék tíz többáramnemű Vectront a Rajna–Alpok szállítási tengelyre specifikálnak, ezeket 2019 második felétől használhatják a lízingelők. Az egyáramnemű mozdonyok teljesítménye 5200 kilowatt lesz. A kizárólag három kilovoltos egyenáramról üzemelő gépek csak Olaszországban közlekedhetnek, és várhatóan 2019 márciusától állhatnak forgalomba. A München-Allachban megépülő mozdonyokat ellátják az egységes európai vonatbefolyásolási rendszerrel (ETCS), valamint az egyes országok saját vonatbefolyásolási rendszereivel is – számol be a Railway Gazette.

Legújabb megrendelésével már százharminchat Vectronnál jár az MRCE (fotó: Siemens)

Az MRCE Vectron-flottája a jelen megrendeléssel már százharminchat mozdonyt számlál. A cég 2013 júniusában tizenöt, 2014 júniusában húsz, 2015 őszén huszonegy, 2016 júniusában pedig újabb tíz gépre nyújtotta be az igényét. A lízingcég és a Siemens néhány hete állapodott meg egy közös, mozdonyok szervizelését és karbantartását intéző vegyesvállalat létrehozásáról.

A mozdonytípus eladásait tekintve a Siemens már átlépte a hétszázat: tizenöt országból harminchét megrendelő vásárolt eddig a sikeres járműplatformból. A Vectronok Európa számos országában közlekedhetnek: eddig Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Finnországban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Norvégiában, Olaszországban, Romániában, Svájcban, Svédországban, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Törökországban szerezték meg az engedélyt, és már több mint száztízmillió kilométert tettek meg – írja az International Railway Journal.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek