Négy ország dolgozik együtt a Budapest–Rostock közötti áruszállítás fejlesztésén

MTI/iho   ·   2019.08.17. 09:00
rostock_kikoto0

Cselekvési terveket, elemzéseket készítsenek a Rostock–Budapest közötti hatékony, több közlekedési alágazatot igénybe vevő áruszállítás megvalósítása érdekében – közölte a projekt egyik magyar résztvevője, a KTI Közlekedéstudományi Intézet. A projekt teljes költségvetése 2 millió 500 ezer euró, amelyből 2 millió 100 ezer eurót a határokon átnyúló európai uniós Interreg Közép-európai program finanszíroz, a fennmaradó összeget a résztvevő országok biztosítják, Magyarország hozzájárulása 110 ezer euró.

Az egyik végállomás: Rostock kikötője

A projektben négy országból tíz partner intézmény, magyar részről az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézményeként működő KTI, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt., valamint a GYSEV Zrt. vesz részt. A projekt vezetőjeként Szászország belügyminisztériuma koordinálja a közös munkát.

A CORCAP eredményeként Magyarország logisztikai versenyképessége megnő az észak–déli közlekedési folyosó mentén, amely elősegítheti az eurázsiai kereskedelmi övezet csatlakozását Nyugat-Európához.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek