Német használt kocsikat vett a Regiojet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.11.17. 12:00
IMG_6830-web.jpg_688112182

A cseh magánvasútnak már több mint kétszáz vasúti kocsija van a távolsági járatok kiszolgálására.

A RegioJet cseh magánvasút a napokban újabb tizenegy használt vasúti kocsit szerzett be a DB német vasúttársaságtól. A kocsikat a nemzetközi forgalomban és a belföldi távolsági járatokon láthatjuk majd. Egy év alatt a RegioJet összesen harminc használt vasúti kocsit vett Németországban. Most Bpmz294.7 és Bpmz294.3 sorozatjelű másodosztályú termes kocsikat hozott be Csehországba, amelyek 75–80 utas befogadására alkalmasak. A kocsik a vasúttársaság által kínált Low-cost osztályán jelennek meg. A járműveket nem csak nemzetközi forgalomban, hanem a Brno–Bohumín szakaszon közlekedő belföldi járatokon is fogják használni. A német származású kocsik szinte azonnal forgalomba állíthatók, csak néhány változtatást kell rajtuk végezni, mint például a sárga színbe burkolás, ezt matricázással oldják meg.

A magánvasút tulajdonában ezzel a vásárlással már több mint kétszáz távolsági járaton alkalmazható vasúti kocsi van, az utóbbi egy év alatt a RegioJet negyedével növelte járműflottáját használt kocsik beszerzése által. Nyáron például tizenkilenc hasonló kocsit hoztak a DB-től, de vettek kerékpárszállító térrel rendelkező kocsikat is, sőt a fekvőhelyes kocsik flottája is Németországból származik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek