Új egyeskocsi-kezelési modell vezetnek be az antwerpeni kikötőben

iho/vasút   ·   2023.11.20. 12:00
antwerpen_brugge_kikoto

Az Antwerpen és Brugge városok egyesített kikötőjének részét képző területet kilenc zónára különítik el a konszolidált árumennyiségek és az üzemelés optimalizálása alapján.

A kikötő vasúti szállítmányozásért felelős hatósága, a Railport nemrégiben ítélte oda különböző vasúti fuvarozóknak a létesítmény egyes területeire kiírt szerződéseket. Az antwerpeni kikötő legnagyobb részén két vasúttársaság, a Lineas és a Railtraxx dolgozhat: előbbi az egyes, kettes és hatos területen, utóbbi pedig a hármas, hetes, nyolcas és kilences részen rendezheti a kocsikat. A négyes területet a DB Cargo szerezte meg, az ötösön pedig minden egyes szállítmányozóra szabott egyedi megoldás lesz elérhető. Az új egyeskocsi-kezelési rendszer 2024. január elsejével lép majd életbe.

Az antwerpeni kikötőrész üzemelési felosztása 2024. január 1-jétől (kép forrása: railfreight.com)

Az antwerpeni kikötőrészen üzemelő árufuvarozók mostantól első és utolsó mérföldes megállapodásokat is köthetnek a fentebb említett vasúttársaságokkal. A Railport szerint az iparág által kért kezdeményezés lehetővé fogja tenni a kocsiszállítmányok csomagban történő kezelését és összegyűjtését a kikötő területén.

Az Antwerpen-Brugge kikötő Antwerpen-északi rendezőpályaudvarán tavaly áprilisban indítottak hasonló kezdeményezést. A Railpool, a Lineas és a belga infrastruktúra-kezelő Infrabel együttműködésében létrejött projekt az érintett felek szerint mindenkinek egyenlő versenyfeltételeket kíván teremteni. A létesítmény minden partner szolgáltatásait igénybe fogja venni, átfogó csomagot garantálva a vasúttársaságoknak. A tolatómozdonyokat és a tolatási szolgáltatást a Lineas fog nyújtani, az üzemeltetési modellt pedig az Infrabel és az Antwerpen-Brugge kikötő fogja felügyelni – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Antwerpen-Brugge kikötő / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek