Újraindította a Dragon-fuvarokat az MSC

iho/vasút   ·   2023.05.10. 15:00
barcelona_kikoto

Az Ázsiát a Hutchison Ports barcelonai kikötőben található BEST termináljával összekapcsoló szolgáltatással még több ázsiai áru érkezhet Spanyolországba.

A létesítmény Dél-Európa egyik leginkább vasútorientált kikötői terminálja, mely intermodális kapcsolatokkal szolgálja ki a spanyol és európai hátországokat.

Az MSC nem először hoz létre összeköttetést a Hutchison Ports barcelonai BEST terminálja és Ázsia között: a szolgáltatás a Covid–19-pandémia előtt is elérhető volt, a világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott korlátozások okán azonban jelentősen csökkent a kereslet, így a társaság leállította a fuvarokat.

A spanyol piac a Dragon szolgáltatás keretében Sanghajba és Szingapúrba is exportálhat konténeres árukat, valamint importálhat is onnan, sőt, akár a kínai Ningpóból és Sencsenből is. Ebben az értelemben a BEST terminál vasúti képességei tovább javíthatók az import és export tekintetében is. Mivel ez a szolgáltatás a terminál negyedik tengeri összeköttetése Ázsiával, a vasút forgalmasabbá válhat, és a Selyemutat használó szállítmányokat továbbíthatja a spanyol és európai hátországba, valamint onnan.

A BEST terminál egyik legerősebb tulajdonsága a vasúti kapcsolat. Noha egyidejűleg több nagyméretű hajót is ki tud szolgálni, nyolc vágánnyal és kiterjedt szárazföldi célállomás-hálózattal is rendelkezik, mely rendszeres fuvarokat kínál több spanyol városba, sőt a portugál főváros Lisszabonba, valamint a franciaországi Bordeaux-ba, Lille-be, Lyonba, Párizsba, Perpignanba és Toulouse-ba is. A terminál üzemeltetője szerint a vasúti lehetőségek miatt a létesítményt Dél-Európa egyik legfontosabb intermodális logisztikai csomópontjként kell kezelni – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a barcelonai kikötőben található, konténerekkel teli BEST terminál. Kép forrása: Hutchison Ports / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek