Vágányzárak a következő hetekre

Arnold Balázs   ·   2011.11.28. 11:00
kiskep_vaganyzar3

Lassan itt a tél, de a vasút ettől még nem áll le, így a pályafenntartók is dolgoznak. A karbantartási munkák miatt helyenként még most is pótlóbuszra kell szállniuk az utasoknak. A részletes hirdetményeket a dátumokra, viszonylatokra kattintva olvashatják.

Pályafelújítást végeznek, ezért november 24-től 30-ig Dombóvár és Kaposvár között éjszakánként kell buszos pótlásra számítani.

November 28-án és 29-én Aszófő és Balatonakali-Dörgicse között két késő esti vonatot pótolnak buszokkal.

November 30-án éjszaka Kaposvár és Jákó-Nagybajom között kell buszos pótlásra számítani.

Karbantartást végeznek a Székesfehérvár–Tapolca vonalon, ezért december 3-án késő este és másnap hajnalban néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik, továbbá Polgárdi-Ipartelepek és Csajág között pótlóbusz közlekedik.

December 3-tól 5-ig éjszakánként karbantartást végeznek Győrszabadhegy és Győrszemere között is, ezért néhány hajnali, illetve késő esti Győr–Celldömölk viszonylatban közlekedő vonat menetrendje megváltozik, valamint a fent említett állomások között a vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

December 5-től 7-ig átépítési munkákat végeznek Tatabánya és Szárliget között, ezért a Budapest–Hegyeshalom vonalon közlekedő vonatok mindkét irányban módosított menetrend szerint közlekednek.

December 8-án hajnalban Sárbogárdról a menetrendtől eltérően, 4:31 helyett 3:54-kor indul a 8010 számú vonat, és Keszőhidegkút-Gyönkig eredeti menetrendjéhez képest korábban közlekedik. Keszőhidegkút-Gyönktől Dombóvárig a 4:25-kor induló pótlóbusszal lehet utazni. Dombóvártól Pécsre a vonat eredeti menetrendje szerint, 5:57-kor indul tovább. A dombóvári 4:04-es indulás helyett a 8029 számú sebesvonatot pótló autóbusz indul 3:27-kor Keszőhidegkút-Gyönkre, ahonnan 4:45-kor indul tovább vonat Budapest-Déli pályaudvarra.

Sárbogárdról korábban indul az első személyvonat Dombóvár felé<br>(fotók: Vörös Attila)

Az olasz vasúton november 26-án 21 órától november 27-én 21 óráig sztrájkolnak a dolgozók, ezért a vonatközlekedésben korlátozásokra, késésekre, vonatelmaradásokra kell számítani. November 26-án a 441. számú, menetrend szerint 21:20-kor induló Venezia Euronight vonat Velencéből, a Santa Lucia pályaudvarról nem indul el. Szerelvénye másnap közlekedik. November 26-án a Budapestről menetrend szerint 17:05-kor induló, 440 számú Venezia Euronight vonat csak Ljubljanáig közlekedik. A szlovén fővárosból a szerelvény másnap 441 számú vonatként hajnali 1 óra 40 perckor indul vissza Budapestre.

A szlovén vasút úgy tájékoztatott, hogy Ljubljana–Sezana–Ljubljana viszonylatban három ülőhelyes kocsiból kiállított mentesítő vonat közlekedik. Az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előre váltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak.

December 3-ával megváltozik a 15 és 16 számú, Tisza nemzetközi gyorsvonat menetrendje.

December 3-tól változik a Tisza menetrendje is

Ahogy azt már korábban is megírtuk, továbbra is módosított menetrend van érvényben november 30-áig az Abaújszántó–Hidasnémeti vasútvonalon. Hídmunkák miatt minden vonat helyett autóbuszok közlekednek.

Kapcsolódó hírek