Végre végig jár a kettes!

iho   ·   2014.03.18. 14:30
00kicsi

A tér a 61/2011 (VII.13.) országgyűlési határozattal elindított Steindl Imre-terv alapján újult meg. A villamosokon kívül minden közúti forgalom megszűnt az Országház környékén, ehhez többek közt egy közel hatszáz autót befogadni képes mélygarázst is meg kellett építeni. A tér szinte teljes átalakítása miatt a 2-es villamosok 2013. április 5-étől közlekedtek rövidített útvonalon, és ebbe a 2013. júniusi árvíz is beleszólt.

Az első teljes üzemnapon a vonali kettesek mellett a nosztalgiajárat is közlekedett<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Kadocsa Gyula felvételei)

Hogy milyen is lett a tér? A képek készítőjének véleménye szerint talán kicsit a prágai Óvárosra emlékeztet a kockaköves burkolat, a felsővezetéket tartó oszlopok azonban kissé ormótlanra, bumfordira sikerültek. Igaz, állítólag csak ideiglenesek, a nemrég véget ért villamostenderben az önjáró, felsővezeték nélkül is haladni képes kocsik is benne vannak. A több jármű részvételével megtartott próbamenet után március 15-én nosztalgiavillamossal, 16-án már a menetrend szerinti 2-essel is utazhattunk a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Zöldút Kerékpár

Bubi: ferencvárosi bővülés

iho/zöldút   ·   2023.09.23. 12:05

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a kétszázat a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.