Villamossínek veszik körbe a teret

iho   ·   2015.12.12. 16:15
00kicsi

Az utas persze türelmetlen, különösképp, hogy az eredeti tervekhez képest három hónapot csúszik a Széll Kálmán tér átadása: vajon hányan sóhajtottak fel, hogy „olyan lassan készül, mint a Luca széke”? December 13-ától, vasárnaptól mindenesetre a villamosok körbejárják a teret.

(forrás: BKK)

A legfontosabb, hogy megszűnik a 61-es villamos kettéosztottsága, újra átszállás nélkül utazhatunk a Móricz Zsigmond körtértől Hűvösvölgyig. Ismét üzembe helyezik a János kórház hurokvágányát, az 59-es villamos a Farkasréti temetőtől újra a régi útvonalán közlekedik. Változik az autóbuszok végállomási rendje is, a 91-es, 102-es járatok végállomása vasárnaptól megint a Széll Kálmán tér lesz, és újraindul a Libegőig közlekedő 291-es viszonylat is. Úgyszintén megnyitják a közúti forgalom előtt a Bem rakpart Batthyány tér–Bem József tér közötti szakaszát.

Nyáron még csak sejtettük, hogy itt valamikor villamos jár majd (fotó: Kemsei Zoltán)

Hogy is állunk most? A Budai Fonódót részlegesen január közepére átadják, azaz az északi ágon már közlekednek várhatóan a villamosok. A Lánchíd alatti villamosaluljáró átadását – ahogy a Széll Kálmán térét is – májusra ígérik, tehát nagy, közös átadóünnepségre, és a tervek szernt végig közlekedő villamosokra számíthatunk.

A Széll Kálmán téri változásokról részletesen a BKK honlapján olvashatunk.

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek