100a: vágánycsere Vecsés és Üllő között, mindenféle értelemben!

iho/vasút   ·   2021.05.16. 15:00
00_100a_vecses

Több mint egy hónapja zajlik a ceglédi 100a vonal Vecsés–Üllő–Monor szakaszának felújítása. A munkálatok első ütemében, várhatóan június 18-áig Vecsés és Üllő között felváltva dolgoznak a két vágányon, hogy a vonatközlekedés mindig biztosítva legyen. Május 17-étől a másik vágányon is megkezdődnek a munkálatok.

A tervezett ütemezésnek megfelelően befejeződött az egyik vágány átépítése, május 15-én éjjel adták vissza az elkészült vágányszakaszt, miután elvégezték a vágányátépítést és a szükséges váltócseréket, illetve megerősítették a felsővezetéki hálózatot. Május 17-étől a másik vágányon is megkezdődnek a munkálatok. Vecsésen a Virág utca és Rudolf köz közötti gyalogos felüljáró felújítása miatt továbbra is lezárva marad. A kivitelezés a MÁV FKG több mint száz szakemberének közreműködésével zajlik, számos munkagép, vasútüzemi és közúti jármű bevonásával.

(fotók: MÁV)

Az érintett állomások között továbbra is egy vágánnyal kevesebb áll a vonatok rendelkezésére, emiatt módosított menetrendek vannak érvényben. Minden érintett járatra rá lehet keresni az Elvirában, továbbá a MÁV mobilalkalmazás menetrendi keresőjében is. A beruházásról és a megváltozott menetrendről a www.mav.hu/100a oldalon tájékozódhatnak az utasok.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek