A Bodeni-tótól Debrecenig lehet majd kerékpározni

MTI/iho   ·   2017.10.30. 13:58

Budapestről indulva Etyeken és Esztergomon át újra vissza lehet térni Budapestre, de Esztergomból akár a Velencei tóhoz is el lehet majd jutni – jelentette be Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos az Etyek-Tarján közti új kerékpárút átadása kapcsán az M1 csatornán. Az utat később Esztergomig is elvezetik. Elmondta, 2019-re elkészül a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút is.

A tervek szerint a Balatont kis forgalmú utakon kijelölt kerékpárutakon keresztül kötik össze Kaposvárral és Péccsel. Ezzel a megoldással alakítottak ki korábban kerékpárutat Győr és Balatonfüred között.

Ha valamennyi fejlesztés elkészül, akkor a Brüsszelben elfogadott magyar terv szerint a Bodeni-tótól induló Eurovelo 13-as út magyarországi szakasza az Őrségből a Balaton érintésével Budapestre, majd Gödöllő, Eger és a Hortobágy érintésével Debrecenbe vezetne.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek