A CER elégedett a mozdonyával

Vörös Attila   ·   2015.02.25. 18:45
BB---AA---CER--IMG_1636__150223

Elégedett a CER a januárban érkezett Transmontana mozdonyával, az ő szavukkal élve a gép az elvárásoknak megfelelően – jól – teljesít. A mozdony a nagyjából egy hónap alatt 6500 kilométert futott, főleg az 1-es, a 40-es és a 42-es vonalon lehet vele találkozni. Ez leginkább a Rajka–Dunai Finomító és a Rajka/Hegyeshalom–Dunaújváros(–Dunaföldvár) forgalmat jelenti, de egy ízben már Pécsbánya-rendezőbe is eljutott a gép.

Érdnél halad Százhalombatta felé a CER mozdonya<br>(képek: Vörös Attila)

A 610 100-as Transmontanát a CER saját mozdonyvezetői vezetik. Jelenleg öten dolgoznak a magán-vasúttársaságnál, ők csak ezen a mozdonyon szolgálnak. A karbantartási munkákat a hatvani fűtőházban végzik el, a nagyobb revíziókat és az esetleges garanciális javításokat pedig majd Craiovában.

Biatorbágynál robog tartályvonatával a 610 100-as

Bár a CER gépe dolgozhat Romániában, egyelőre nem tervezik az ottani bevetését. Kérdéseinkre válaszolva a vasútvállalattól megtudtuk, jelenleg is folyik a mozdony kiértékelése, így a további beszerzésekről és a mozdonyvezetői létszám növeléséről egyelőre nem tutak információt adni. A Transmontana mellett egy 630-as mozdony van tartós bérletben a CER Hungarynél, ezen a Start mozdonyvezetői dolgoznak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek