A DHL Supply Chain 2022-ben a világ logisztikai szolgáltatóinak körében ismét vezető besorolást kapott

iho   ·   2022.06.13. 15:00
00_dhl_supply

Ebben az évben a DHL két részlegét – a DHL Supply Chain-t és a DHL Global Global Forwarding-ot együtt vették figyelembe a kutatásban. Az idei Gartner Magic Quadrant jelentésben a vezető nemzetközi logisztikai vállalatokat a jövőbeli stratégiájuk teljessége és annak megvalósításában való képességük alapján értékelték.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az e-kereskedelmi szektor vezetőjeként, valamint a DHL Supply Chain stratégiájának középpontjában álló automatizálással és technológiával ismét vezető szerepet töltünk be a Gartner Magic Quadrant for Third-Party 2022-es, logisztikai szolgáltatókra vonatkozó világszintű felmérésében” – mondta Oscar de Bok, a DHL Supply Chain vezérigazgatója.

A DHL Supply Chain, a Deutsche Post DHL Group szerződéses logisztikai szakértője 2022-ben a Gartner Magic Quadrant Third-Party jelentése alapján, 7. alkalommal kapott vezető besorolást a logisztikai szolgáltatók körében. A Gartner vezető kutató és tanácsadó vállalat évente értékeli a logisztikai szolgáltatókat világszerte, jövőbeli stratégiájuk teljessége és annak megvalósításában való képességük alapján. Négy csoport egyikébe helyezik el a vállalatokat: a speciális piaci igényeket kielégítő, a jövő trendjeit diktáló, a kihívásokat kereső és a vezető szerepet betöltő kategóriákba. Ebben az évben a DHL két részlegét együtt vették figyelembe a kutatásban, a DHL Supply Chain-t és a DHL Global Forwarding-ot.

Oscar de Bok, a DHL Supply Chain vezérigazgatója kiemelte, hogy miben látja a DHL erősségeit: „Az e-kereskedelem és az online értékesítés ugrásszerű növekedésével a világjárvány idején, valamint a különböző globális kereskedelmi útvonalakon a közelmúltban tapasztalható bizonytalanságok miatt az ügyfélközpontúságra és az agilis logisztikai szolgáltatásokra való összpontosításunk fontosabb, mint valaha. Logisztikai szolgáltatásaink és ellátási lánc portfóliónk ismertsége exponenciálisan nőtt az iparági bennfenteseken túl a nagyközönség felé is. A Gartner meghatározása szerint »a vezetők jól teljesítik jelenlegi elképzeléseiket, és jó pozícióban vannak a jövő szempontjából«. Úgy véljük, hogy ezt a világszerte dolgozó 170 ezer DHL Supply Chain alkalmazottunk érdemelte ki, akik szó szerint mindent megtettek azért, hogy szembenézzek az ellátási lánc korlátaival, és segítsenek feloldani azokat, amelyekkel ügyfeleink világszerte szembesültek. Véleményünk szerint az, hogy a Gartner jelentésében már hetedszer kerültünk vezető kategóriába, jól mutatja, hogy a DHL minden divíziója milyen megbízható és értékes szolgáltatásokat nyújt a különböző iparágaknak.”

„Csak az e-kereskedelmi ágazatunkban a közelmúltban elért több mint 23 százalékos éves növekedés mutatja, hogy szolgáltatási portfóliónknak ezen része milyen gyorsan fejlődik. Ahhoz, hogy sikeresen részt vegyünk az e-fulfillment szektorban, hatékonyan kezeljük a visszárukat és támogassuk ügyfeleinket a különböző iparágakban ebben a gyorsan növekvő piaci szegmensben, tökéletesen összehangolt ellátási lánc menedzsmentre van szükség. A motivált munkatársak, kiegészítve és támogatva stabil és kereskedelmi szempontokból is jól működő digitalizációs folyamatainkkal, kulcsfontosságúnak bizonyultak. Ez az, ami megkülönböztet minket a versenytársaktól a piacon. Az eredményeket annak köszönhetjük, hogy ragaszkodunk a stratégiai »útitervünkhöz«. Legyen szó akár az új technológiák széles körű, kereskedelmi célú bevezetéséről a raktározási és szállítási üzletágunkban, vagy akár bevált folyamatainkról, amelynek célja, hogy segítsük ügyfeleinket a saját, társadalomra is kiható céljaik és felelősségvállalásuk elérésében” – hangsúlyozza Patrick Kelleher, a DHL Supply Chain globális fejlesztési igazgatója.

Kemény Zoltán, a DHL Supply Chain Magyarország Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy „a Gartner 2022-es jelentése újból megerősít minket abban, hogy jó úton járunk a vevőink professzionális kiszolgálásában. Stabil, egységes operációs folyamataink, digitalizációs törekvéseink, jövőbe mutató fejlesztéseink jó alapot adnak a gyorsan változó piaci környezet és vevői igények pontos kiszolgálásához. Ezáltal meglévő ügyfeleink növekedését a legújabb iparági fejlesztésekkel tudjuk támogatni, új ügyfeleink pedig biztosak lehetnek abban, hogy hosszú távon megbízható, a jövőt alakító partnerre találnak a DHL Supply Chain-ben.”

A GARTNER és a MAGIC QUADRANT a Gartner, Inc. és/vagy leányvállalatai bejegyzett védjegye és szolgáltatási védjegye az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten, és a jelen dokumentumban engedéllyel szerepel. A Gartner nem támogatja a piackutatási jelentéseinkben bemutatott egyetlen szállítót, terméket vagy szolgáltatást sem, és nem tanácsolja a technológiai felhasználóknak, hogy csak a legmagasabb minősítéssel vagy egyéb kitüntetéssel rendelkező szállítók közül válasszanak. A Gartner-jelentések a Gartner Research & Advisory szervezet véleményét fogalmazzák meg, amely nem értelmezhető ténymegállapításként. A Gartner kizár minden kifejezett vagy hallgatólagos garanciát e kutatási jelentéssel kapcsolatban, beleértve, de nem kizárólagosan, az eladhatóságra vagy a meghatározott célra való alkalmasságra vonatkozó hallgatólagos garanciákat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek