A Dunántúlon erősít a Trans-Sped

iho   ·   2015.06.30. 15:38

A teljes mértékben magyar tulajdonú Trans-Sped Cégcsoport azért döntött a cég megvásárlása mellett, mert a jól működő, erős Transpoint International (HU) Kft. tevékenységével és földrajzi elhelyezkedésével teljes mértékben hozzájárul a Trans-Sped magyarországi piacbővítési elképzeléseihez.

A huszonöt éve alapított Trans-Sped Cégcsoport éves árbevétele meghaladja a tizenegy milliárd forintot. Több mint 550 munkatárs segítségével magas minőségű teljes körű logisztikai szolgáltatást biztosít megbízói részére. Eddig több, mint tíz telephelyen tevékenykedett – a legjelentősebbeket kiemelve: Debrecen, Tiszaújváros, Budapest, Körösladány-, de ez a kör a vevők igényeihez alkalmazkodva folyamatosan változik, bővül.

A debreceni Trans-Sped Kft. megvásárolta a finn nemzeti vasút VR tulajdonában álló Transpoint International (HU) Kft-t. A fotón balra a finn VR Group Ltd. képviseletében Markus Riikonen, jobbra pedig Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Kft. általános ügyvezető igazgatója nyújt kezet egymásnak.<br>(fotó: Trans-Sped Kft.)

Gépjárműflottája több, mint százhúsz darab saját tulajdonú fuvareszközt jelent, ezen kívül kétszáz darab alvállalkozói tulajdonban lévő fuvareszközt látnak el a fuvarszervezők folyamatosan feladatokkal. Százhúszezer négyzetméter – ezen belül ötvenezer négyzetméter saját – fedett raktárterülettel rendelkezik. Teljes körű vámügynökségi engedélyeivel és garanciáival az Európai Unión kívüli országok kereskedelmét is képes kiszolgálni. Szakmai tapasztalatával és egyre bővülő ismereteivel a termelő vállalatok belső folyamatába integrálódva szolgálja ki azok termelési logisztikáját.

A korábbi anyavállalat, a finn VR Group azért döntött a Transpoint International (HU) Kft. eladása mellett, mert stratégiájával összhangban a saját észak-európai piacaira kíván fókuszálni. Így a Tatán, Tatabányán, illetve Budapesten is jelenlévő cég a százhúsz fős alkalmazotti gárdájával és a 42 ezer 500 négyzetméteres fedett raktári kapacitásával 2015. június 24-étől a Trans-Sped Cégcsoporthoz tartozik. A jelentős erőforrás-bővülés mellett új szolgáltatásként a légi és tengeri szállítmányozás is megjelenik a Trans-Sped szolgáltatási kínálatában.

A felvásárlással a Trans-Sped Kft. erősíteni kívánja dunántúli versenyhelyzetét, hiszen a kelet-magyarországi területen felépített üzleti kapcsolatok erős alapot és a megbízók számára is gazdaságos megoldásokat hozhatnak a két régió egy logisztikai szolgáltatójának kezében történő egyesítésével.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek