A fő téma az e-útdíj: konferencia Szolnokon

iho   ·   2013.09.26. 16:47

Változó világ, új stratégiák címmel szervez Szolnokra, október 16-ra a Megyeháza Dísztermébe nagyszabású konferenciát a BI-KA Logisztika Kft.

A közétett előzetes program szerint az ünnepélyes megnyitó után Ligetfalvi Gábor, az MFB Invest Zrt. ügyvezető-igazgatója Mit hoz a jövő? Világgazdasági tendenciák 2014-2015-ben – címmel tart előadást, majd Dr. Karsai Gábor, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgató-helyettese beszél Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetéről és jövőbeni lehetőségeiről.

Lakatos István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Térségfejlesztési Iroda vezetőjének témája a 2014-2020 között várható uniós támogatások felhasználási lehetőségei, majd Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója következik a pályázati források igénybevételéről, mint a finanszírozás egyik lehetséges formájáról.

Ebédszünet és állófogadás után Dr. Mészáros Ferenc, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar docense az e-útdíj bevezetésének hazai és nemzetközi gyakorlatát hasonlítja össze, Valentinyi Zoltán, a HAVI Logistics Kft. ügyvezető igazgatója pedig az e-útdíj bevezetésének hatását elemzi az FMCG szektor logisztikai költségeire.

Lakatos Csaba, a Renault Trucks Magyarország értékesítési igazgatója az e-útdíj és a környezetvédelem témájáról ad elő, majd az e-útdíj tapasztalatairól hangzanak el vélemények egy kerekasztal-beszélgetés során, amelyen részt vesz Börzsei Tibor, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. vezérigazgatója, Emőri Gábor, az i-Cell Kft. ügyvezető igazgatója, Karmos Gábor a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára, Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára és Peredi Péter, a FUVOSZ főtitkára. A vita és a kérdések után  Kiss Péter, az MLBKT elnöke zárja a konferenciát.

A hazai fuvarozói érdekképviseletek, szakmai szervezetek tagvállalkozásai kedvezményes áron vehetnek részt a rendezvényen, a szolnokiak pedig töredék áron juthatnak be, olvasható a konferenciára szóló felhívásban, jelentkezni a rendező BI-KA weboldalán lehet, a jelentkezések határideje október 10.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek